Članska reprezentanca Slovenije opravila drugi trening

V nedeljo se je na POB Kranj po dolgih osmih letih ponovno zbrala članska reprezentanca in opravila prvi trening pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, ki bodo na sporedu med 5. in 7. novembrom. Drugi trening reprezentance je bil na sporedu včeraj, udeležili pa so se ga vaterpolisti, ki so si po prvem zboru izborili mesto na ožjem spisku.

Po petih letih od ustanovitve nove vaterpolo zveze je zaživela tudi članska reprezentanca Slovenije. To je bil tudi eden glavnih ciljev vodstva: “Zbor reprezentance smo načrtovali že v letu 2020, ampak zardi koronavirusa to ni bilo mogoče. Zdaj pa smo se prijavili na kvalifikacije za evropsko prvenstvo,” je na drugem treningu članske reprezentance za RTV povedal predsednik vaterpolskih društev Slovenije Boštjan Tušar.

Vodenje članske reprezentance je prevzel znanec slovenskega vaterpola in nekdanji kapetan slovenske reprezentance, Krištof Štromajer: “Veseli me, da gre za zelo mlade igralce. Zadnja leta sem slovenski vaterpolo spremljal s tribun in videl potencial,” je za RTV povedal Štromajer.

Zbora članske reprezentance se je razveselil tudi eden najizkušenejših slovenskih vaterpolistov Jaša Kadivec, ki je zadnja leta kruh služil v Avstraliji: “Igranje za reprezentanco je nekaj največjega, kar lahko igralec doseže. Že pred Avstralijo sem bil nekako priključen reprezentanci, zdaj pa so občutki zelo dobri,” je v prispevku za RTV dejal Kadivec.

FOTO: Tit Košir

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja