Calcit se je za Pokal Slovenije pričakovano uvrstil v redni del

Aktualnim Pokalnim prvakom je žreb namenil dodatne kvalifikacije. Tekmo so kamniški igralci Calcit Waterpola opravili z odliko in suvereno premagali celjski VK Posejdon z 19 : 4.

V prvi četrini je v bazen pri Calcitu skočila najmočnejša zasedba na tekmi in hitro pokazala, kdo je gospodar v bazenu. Prvo četrino so zaključili z rezultatom 5 : 0. Rezultat bi bil še višji, če ne bi v vratih blestel celjski golman, ki je z nekaj neverjetnimi obrambami bil prvo ime ne samo Celjanov, temveč ga lahko razglasimo za igralca tekme. Poleg tega je celjska ekipa zadela kar nekaj vratnic in niso prišli do tako želenega gola.

V drugi četrini je Komelj v igro poslal mlajše igralce, ki so Posejdonu nasuli še štiri gole za rezultat ob polčasu kar 9 : 0. Pri rezultatu 13 : 0 so gol dosegli tudi celjski igralci, ki so z bučnim aplavzom nagradili strelca gola Tineta Kacafura.

Zadnja četrina se je odigrala sproščeno. Svojo priložnost so izkoristili domačini in s tremi goli v veselje spravljali domačo klop. Za Calcit je bila to bolj trening tekma, pravo moč bodo poskušali pokazati že v naslednji tekmi proti zmagovalcu kvalifikacij VK Ljubljana Slovan/AVK Branik, ki se bo odigrala 16. oktobra.

Na tekmi je svoj sodniški “debi” v članski konkurenci dočakal sicer odlični igralec triglavanov Jan Justin, ki je s svojo umirjenostjo nedvomno dodal sojenju nov pečat.

Jan Justin

Pokal Slovenije člani, kvalifikacije (na eno zmago)

Calcit Kamnik : Posejdon 19 : 4 ( 5 : 0, 4 : 0, 7 : 1, 3 : 3)

KAM – Žurbi 1, Cerar A. 1, Stele 3, Sokler, Pilić 3, Lukič, Šenica 2, Brišnik 1, Peterlin 3, Cerar A. 3, Briški 1, Bergant 1, Kordež, trener Aleš Komelj.
POS – Presečnik, Kacafura 1, Čretnik, Donko, Klenovšek, Kosič 1, Planinšek, Lebič, Kordež, Glavan 2, Durkovič, Stajič, Polšak, trener Marko Skopič.

Foto:  Aleksander Sokler/Calcit Kamnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja