Španke v prvi četrini povozile Grkinje za naslov svetovnih prvakinj U20

Španke so osvojile še svoj drugi naslov svetovnih prvakinj U20. Od Grkinj so bile boljše za pet golov. Blesteli sta sestri Ruiz Barril, Elena in Ariadna, ki sta prispevali kar pet golov. Odločilna je bila prva četrtina, ki so jo mlade Španke dobile s kar 5 : 1.

Finale

Grčija 5-10 Španija (1 : 5, 0 : 1, 3 : 3, 1 : 1)

Španke so po letu 2011 osvojile še drugi naslov. Grkinje si po začetnem šoku niso mogle več vrniti v igro. Grkinje so v igro stopile ležerno, kar si ne bi smele privoščiti proti hitrim Špankam. V drugi četrtini je padel zgolj gol in na semaforju je kazalo že 6 : 1. V nadaljevanju sta si Foteini Tricha in Eirini Ninou prizadevali, da bi ujeli priključek, vendar sta dva gola Španke Paule Camus ekipo varno pripeljala do drugega naslova.

Za tretje mesto

Madžarska 12-10 Italija (3 : 3, 4 : 4, 1 : 1, 4 : 2)

V izjemno izenačenem srečanju, kjer sta se ekipi stalno izmenjevali v vodstvu so bile na koncu za dva boljše Madžarke.

Sofia Giustini (ITA), ki je bila z 26 goli tudi najboljša strelka prvenstva in Kinga Peresztegi-Nagy (MAD) sta na tekmi dosegli  štiri gole, na koncu pa so si Madžarke zagotovile bronasto medaljo – tretjo v svoji zgodovini na SP (1999, 2007).

Tekma 5.-6.

Nizozemska 8-19 Rusija (3 : 6, 4 : 2, 0 : 7, 1 : 4)

Tekma 7.-8.

Srbija 13-14 Izrael (3 : 4, 3 : 3, 3 : 0, 1 : 3, peterke 3 : 4)

Končna razvrstitev

  1. Španija
  2. Grčija
  3. Madžarska
  4. Italija
  5. Rusija
  6. Nizozemska
  7. Izrael
  8. Srbija
  9. Brazilija
  10. Argentina
  11. Francija
  12. Nemčija
  13. Uzbekistan
  14. Južna Afrika
  15. Slovaška
  16. Peru

Najboljše strelke prvenstva

  1. Sofija Giustini (ITA) – 26
  2. Dafne Bettini (ITA) – 24
  3. Maria Myriokefalitaki (GR) – 21
  4. Kinga Perestegi-Nagy (MAD) – 21
  5. Elena Ruiz (SPA) – 21
  6. Ema Vernoux (FRA) – 21
  7. Leticia Belorio (BRA) – 20
  8. Juliette Dhalluin (FR) – 20
  9. Maria Bogachenko (IZR) – 19
  10. Hristina Ilič (SRB) – 19

Vir Total Waterpolo
Foto: Fina/ RFEN

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.