Znane kvalifikacije skupine za člansko Evropsko prvenstvo 2022 v Splitu

Kvalifikacijski turnirji moških ekip za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2022,  bodo med 17. in 20. februarjem. V ženskem delu bodo kvalifikacije v skupinah A in B med 17. in 20. februarjem, v skupini C pa med 4. in 6. marcem. Evropsko prvensto bo potekalo med med 27. avgustom in 10. septembrom 2022 v Splitu. Sicer naj bi se kvalifikacije začele že novembra, vendar so bile zaradi številnih odpovedi kvalifikacije prestavljene. Slovenija bo gostila skupino A.

V kvalifikacije je prijavljeno kar 17 moških in 14 ženskih ekip. V skupini A, ki jo bo gostila Slovenija, je edina skupina s petimi ekipami. Iz vsake skupine se bosta dve najuspešnejši ekipi uvrstili na evropsko prvenstvo, ki ga bo gostil Split.

Moške kvalifikacije

V moške kvalifikacije so razvrščene ekipe, ki so na zadnjem EP leta 2020 uvrstile med 9. in 16. mestom (9. Nemčija, 10. Gruzija, 11. Romunija, 12. Turčija, 13. Francija, 14. Slovaška, 15. Nizozemska in 16. Malta) in še preostalih devet ekip, kjer je tudi Slovenija.

Osem najboljših ekip iz Budimpešte je že kvalificiranih: 1. Madžarska, 2. Španija, 3. Črna gora, 4. Hrvaška, 5. Srbija, 6. Italija, 7. Grčija in 8. Rusija.

Kvalifikacijski turnirji se bodo igrali v Sloveniji, Gruziji, Malti in Izraelu.

Skupina A (Slovenija)
Nemčija, Francija, Švica, Slovenija, Belgija.

Skupina B (Gruzija)
Gruzija, Slovaška, Belorusija, Poljska.

Skupina C (Malta)
Romunija, Malta, Litva, Irska.

Skupina D (Izrael)
Turčija, Nizozemska, Ukrajina, Izrael.

Boji v skupinah B, C in D bodo potekali od 18. februarja naprej, dan prej (17. februarja) se bodo začeli boji v skupini A v Sloveniji.

Ženske kvalifikacije

V kvalifikacijah za žensko evropsko prvenstvo bo igralo štirinajst ekip.

Razdeljeni so v tri skupine. Ekipe, uvrščene na 1. in 2.mesto, se bodo uvrstile na EP v Splitu .

V ženske kvalifikacije so razvrščene ekipe, ki so na zadnjem EP leta 2020 uvrstile med 6. in 12. mestom (6. Grčija, 7. Francija, 8. Slovaška, 9. Izrael, 11. Nemčija in 12. Srbija) in osem dodatnih ekip, ki se bodo borile za uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Hrvatice so na lanskem EP dosegle 10. mesto, vendar se bodo kot gostiteljice neposredno uvrstile na EP, poleg njih pa še pet najboljših ekip iz Budimpešte: 1. Španija, 2. Rusija, 3. Madžarska, 4. Nizozemska in 5. Grčija.

Skupina A (Romunija)
Slovaška, Nemčija, Ukrajina, Romunija, Irska.

Skupina B (Srbija)
Grčija, Srbija, Švica, Turčija, Belgija.

Skupina C (Malta)
Francija, Izrael, Portugalska, Malta.

Vir Total Waterpolo
Foto: lalex.k/Total Waterpolo

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.