Ljubljančani želijo najmanj ponoviti uspeh iz pokalnega tekmovanja

Vaterpolisti Ljubljane Slovana bodo v prvem krogu letošnjega državnega prvenstva v pokritem bazenu Kodeljevo gostili Grafist Koper. V prvem delu sezone so se Ljubljančani uvrstili v finale pokalnega tekmovanja, kjer so morali priznati premoč kranjskemu Triglavu, s podobnimi cilji, čeprav bodo imeli eno najmlajših ekip v ligi, pa bodo začeli tudi državno prvenstvo.

Ljubljanski vaterpolo ima zelo dolgo tradicijo, saj so ga pred stotimi leti začeli igrati na Špici v okviru takrat ustanovljenega Ljubljanskega akademskega športnega kluba. V tem času je v Ljubljani delovalo veliko število klubov, vendar trenutno deluje le najmlajši med njimi, VK Ljubljana Slovan. Tudi v letošnji sezoni bo člansko ekipo vodil Jure Škof, ki je s svojimi varovanci presenetil že v pokalnem tekmovanju.

»V državnem prvenstvu bo imela mlajšo ekipo le Gorica, za katero bodo igrali mladinski reprezentanti. Toda z uvrstitvijo v finale pokalnega tekmovanja smo si en cilj že postavili. Morda smo s tem rezultatsko presenetili sami sebe in smo prej, kot smo načrtovali, prišli do finala pokala, ampak mislim, da so fantje spoznali, da so sposobni igrati dober vaterpolo in da lahko tudi v prvenstvu najmanj ponovijo ta uspeh. Bomo videli, kaj nam bo prinesla sezona,« je nekaj dni pred začetkom prvenstva optimistično razpoložen Jure Škof.

Po treh naslovih državnih prvakov in enemu pokalnemu so se v klubu odločili za načrtno pomladitev ekipe. »Starejši igralci so imeli svoje obveznosti, družine, službe in je bilo težko koga prisiliti, da bi treniral petkrat, šestkrat tedensko, zato so večinoma prenehali z igranjem. Praktično je iz tiste generacije ostal le Martin Puš, vendar smo imeli zadaj mlade, nadarjene igralce, ki so bili stari 13, 14 let. Tako smo dejansko popolnoma zamenjali generacijo, začeli na novo in stremimo k novim ciljem. Ker ob članski ekipi nekateri igrajo še na turnirjih državnega prvenstva U-17 in U-18, imajo ob vseh treningih dejansko natrpan program. Toda za zdaj svojo priložnost dobro izkoriščajo,« je z napredkom svojih varovancev zadovoljen Škof.

V prvem krogu državnega prvenstva bodo ljubljanske »žabe« v prvem krogu gostili Koprčane, ki so jih lani premagali v tekmi za tretje mesto, prav tako so bili v letošnjem pokalnem tekmovanju obakrat boljši od njih. »Pred nami je vse prej kot lahka tekma. To, da smo letos Koper dvakrat že premagali, ne pomeni prav nič. Vsaka tekma bo poglavje zase, prvenstvo bo dolgo, vsekakor pa je prvi cilj, da se uvrstimo v končnico, nato pa korak za korakom,« trener Ljubljane Slovana ne želi ničesar prehitevati.

In komu pripisuje vlogo prvega favorita? »Nobena skrivnost ni, da je to Triglav, ki je gradil to ekipo v času, ko smo mi osvajali lovorike. Zdaj se jim to obrestuje, vendar se nikoli ne ve. Nihče ni nepremagljiv, kajti ob nas ne smemo pozabiti tudi na branilca naslova, Calcit Waterpolo, pa seveda Grafist Koper in mi. Mislim, da bodo vse tekme zanimive in da nikomur ne bo lahko. Veseli pa me, da bo kot gost nastopila tudi Banja Luka, saj se bodo naši mladi igralci seznanili tudi z ekipami, s katerimi do zdaj niso igrali.«

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.