Koprčani se v polfinalu končnice želijo ogniti Triglava

Sedemkratni državni prvaki, vaterpolisti Grafista Kopra, se v letošnjem pokalnem tekmovanju niso uvrstili v finale, zato so vse svoje moči usmerili v državno prvenstvo. Teo Galič, nekoč eden najboljših slovenskih vaterpolistov, ki je zdaj že nekaj let trener Koprčanov, si želi, da bi se mu s svojimi varovanci uspelo uvrstiti v finale končnice državnega prvenstva.

Koprski vaterpolisti so ligaški del pokala Slovenije končali brez zmage, z le dvema neodločenima izidoma, obakrat proti Calcit Waterpolu in s štirimi porazi.

»Žal se nam v pokalu ni vse izšlo po željah, saj smo imeli veliko zdravstvenih težav, tako da niti ene tekme praktično nismo igrali v polni zasedbi. Usodna je bila domača tekma z Ljubljančani, ki smo jo tudi po zaslugi nekaterih napačnih sodniških odločitev izgubili. Po tem porazu se nismo več pobrali, tako da smo ostali brez želenega finala,« se je Teo Galič, trener Koprčanov, na kratko dotaknil pokala Slovenije.

Svojo prvo tekmo v državnem prvenstvu bodo Koprčani igrali v Ljubljani, kar bo zanje lepa priložnost, da jim vrnejo za poraza v pokalu. »Na žalost tudi v soboto ne bomo v polni zasedbi. Manjkala bosta dva igralca iz prve postave, vendar smo v zadnjem času dobro trenirali in verjamem, da se bo to poznalo tudi v bazenu,« je pred uvodno tekmo na bazenu Kodeljevo dejal Galič.

Kot se za sedemkratne državne prvake spodobi, se tudi v letošnji sezoni spogledujejo s čim višjo uvrstitvijo. »Dejstvo je, da se zdajšnja ekipa ne more primerjati s tisto, ki je pred leti serijsko osvajala naslov državnih prvakov in je bila tudi osma v takratni prvi jadranski ligi. To so bili vendarle drugi časi. Ampak ne glede na vse je prvi cilj, da se uvrstimo v polfinalne končnice. Dobro bi bilo, da bi bili vsaj tretji in bi se na ta način v morebitnem polfinalu končnice izognili Triglavu, ki je zame prvi favorit prvenstva. Toda v končnici je nato vse možno, vsekakor pa bomo naredili vse, da se uvrstimo v finale,« je o ciljih koprskega kluba spregovoril Galič.

V Kopru veliko pozornosti namenjajo tudi mlajšim selekcijam, težava pa je, da je pandemija covida-19 dodobra skrčila njihove vrste v kategoriji do 15 let. Zato si v klubu želijo, da bi bil priliv mlajših igralcev čim večji. Z izgradnjo zimskega bazena imajo tudi zelo dobre pogoje za delo, kar se bo v prihodnjih letih zagotovo poznalo.

foto Aleksander Sokler

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.