Za priključek vodilni trojici

Vaterpolisti Ljubljane Slovana so minuli petek na Kodeljevem v tekmi državnega prvenstva premagali Gorico z 22:8, že v torek pa jih v mariborskem kopališču Pristan, ob 20.30, čaka nov obračun, tokrat z domačim Branikom. Mariborčani so za zdaj edina ekipa, ki je še brez točk, vendar se na to v ljubljanskem taboru ne ozirajo.

Začetek državnega prvenstva za ljubljanske vaterpoliste ni bil najbolj uspešen, saj so obe domači tekmi in to proti neposrednima konkurentoma za drugo mesto, če vlogo favorita prepustimo Triglavu, izgubili. Zato jim je tekma proti Gorici, za katero igrajo slovenski mladinski reprezentanti, prišla ob pravem trenutku. Že na polovici tekme so si priigrali deset zadetkov prednosti, z osmimi zadetki pa se je najbolj izkazal Vukašin Stefanović.

»Ker je že kar nekaj časa minilo od naše zadnje tekme, je bila ta tekma še toliko bolj dobrodošla. Veseli me, da smo spet dobili nazaj nekaj tistega občutka, ki smo ga imeli v pokalnem tekmovanju. Igrali smo hitro, s protinapadi in posledica tega je bilo tudi veliko število zadetkov. Upam, da bo tudi nadaljevanje podobno in da bo šla naša igra samo še navzgor,« se je petkove zmage dotaknil Jure Škof, trener Ljubljančanov, ki je bil prvo polovico tekme na njihovi klopi, drugo pa se je preselil na klop Gorice, saj je tudi selektor slovenske mladinske reprezentance. 

Čeprav so Mariborčani še brez točk, v soboto so z 8:11 izgubili v Banja Luki, Škof niti približno torkovega gostovanja ne jemlje z »levo« roko.

»Skrajni čas je, da začnemo z nabiranjem točk, ob tem pa igrati čim boljši vaterpolo. Mariborčani so tudi že v ritmu tekem, ampak mi moramo priti do sistema igre, ki smo ga že imeli, in če bo tako, nam bo lažje. Drugo mesto na lestvici je še dosegljivo in to je še naprej naš cilj v prvenstvu,« napoveduje Škof.

FOTO: VK Ljubljana Slovan/FB

Lestvica

  1. AVK TRIGLAV KRANJ 4 tekme – 12 točk
  2. CALCIT WATERPOLO 4 – 9
  3. VD GRAFIST KOPER 4 – 7
  4. VK BORAC 3 – 4
  5. VK LJUBLJANA SLOVAN 3 – 3
  6. VK GORICA 4 – 3
  7. AVK BRANIK MARIBOR 4 – 0

Podrobna statistika je tukaj.

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.