Po izenačeni prvi četrtini zmaga za Ljubljančane

V tekmi državnega prvenstva so vaterpolisti Ljubljane Slovana v mariborskem Pristanu premagali domači Branik s 15:7 (5:5, 4:0, 3:0, 3:2). Ljubljančan bodo sredo, 16. marca v Kranju igrali z vodilnim Triglavom, Mariborčani pa bodo v soboto, 19. marca, gostili Calcit Waterpolo.

Branik Maribor – Ljubljana Slovan 7:15 (5:5, 0:4, 0:3, 2:3)

Maribor – Kopališče Pristan, sodnika: Suhadolnik, Carič, delegat: Podvršček.
Strelci: Seljak 2, Pajnik, Globovnik, Kačič, Herzog in Prikl 1; Puš 5, Stefanović in Salihi 3, Potočnik 2, Čanč in Čarni 1.

Minuli petek so Ljubljančani z zmago proti Gorici prišli do prve letošnje zmage v domačem prvenstvu, Mariborčani pa so dan pozneje izgubili v Banja Luki in so bili še edina ekipa, ki v tej sezoni še ni zmagala. Čeprav so po prvi četrtini še držali neodločen izid z gosti iz Ljubljane, je v nadaljevanju vendarle prišla do izraza večja kakovost finalistov pokala Slovenije.
V prvih treh minutah tekme so ljubljanski vaterpolisti dosegli kar štiri zadetke in vse je kazalo, da bodo brez večjih težav prišli do novih treh točk. Toda do konca četrtine so Mariborčani izkoristili slabši dan gostujočega vratarja Alena Kosa, ki ga je v nadaljevanju zamenjal Miha Pogačar. Sedem sekund pred koncem četrtine je izid na 5:5 izenačil Gašper Pajnik.
Tudi v drugi četrtini so Ljubljančani hitro povedli, domačo mrežo je zatresel Jošt Čarni, ko pa je s svojim tretjim zadetkom na tekmi Vukašin Stefanović ob koncu tretje četrtine svojo ekipo popeljal do vodstva z 12:5, je bila tekma odločena. Do sredine zadnje četrtine so Ljubljančani dosegli še tri zadetke, Mariborčani pa so v zadnjih treh minutah le še omilili visok poraz. S petimi zadetki se je v gostujoči ekipi izkazal kapetan slovenske reprezentance, Martin Puš.

Izjava po tekmi

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Nisem bil najbolj zadovoljen s predstavo svoje ekipe.
Le v prvih nekaj minutah smo igrali, kot bi morali, se pravi čvrsto v obrambi, s hitrimi
protinapadi, kar nam je tudi prineslo vodstvo s 4:0. Nato smo padli v igri in dovolili
domačinom, da so izid izenačili. Na žalost je imel slabši dan naš prvi vratar, in ko sem v drugi
četrtini v igro poslal Miho Pogačarja, smo spet prišli do svoje igre. Mariborčani so samo
potrdili, da se jih ne sme podcenjevati, medtem ko smo mi zgrešili veliko protinapadov.«

foto FB AVK Maribor Branik

Lestvica

  1. AVK TRIGLAV KRANJ 4 tekme – 12 točk
  2. CALCIT WATERPOLO 4 – 9
  3. VD GRAFIST KOPER 4 – 7
  4. VK LJUBLJANA SLOVAN 4 – 6
  5. VK BORAC 3 – 4
  6. VK GORICA 4 – 3
  7. AVK BRANIK MARIBOR 5 – 0

Podrobna statistika je tukaj.

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.