Kranjčani uspešno še čez eno oviro

Vaterpolisti kranjskega Triglava so v tekmi petega kroga slovenske lige v gosteh premagali domači Grafist Koper s14:6 (4:1, 2:1, 4:2, 4:2). Tudi v prihodnjem krogu bodo Koprčani igrali doma, in sicer bodo gostili Ljubljano Slovan, medtem ko Kranjčane čaka novo gostovanje, tokrat v Mariboru.

Grafist Koper – Triglav  6:14 (1:4, 1:2, 2:4, 2:4)

Koper Olimpijski bazen Koper, sodnika: Kavčič, Radonjič, delegat: Stanišić.

Strelci: Krivičić 3, Janošević, Bašić, Giorgi 1; Rajlić, Paunović 4, Popović, Štirn 2, Kadivec, Pušavec 1.

Med tednom so koprski vaterpolisti premagali ekipo Gorice, za katero igra slovenska mladinska reprezentanca, Kranjčani pa so bili boljši od Ljubljane Slovana. Svojo trenutno premoč v domačem prvenstvu so varovanci Krištofa Štromajerja potrdili tudi na gostovanju v Kopru, v kateri so v peti minuti povedli s 4:0, nato pa do konca tekme svojo prednost le še povečali.

Jaka Štirn, Nikola Rajlić, Aleksander Paunović in Jaša Kadivec so v prvih petih minutah tekme po enkrat premagali domačega vratarja Marka Prcača in s tem že na samem začetku otežili delo domačih vaterpolistov. Ko je v začetku drugega četrtine Jureta Betona premagal Teo Bašić in so se Koprčani gostom približali le na dva gola zaostanka (2:4), je še morda dišalo po napetem nadaljevanju. Toda Kranjčani so vse dvome o zmagovalcu bolj ali manj rešili sredi tretje četrtine, ko so z golom Andraža Pušavca povedli z 9:2. Do najvišje prednosti so gostje prišli v zadnji minuti tekme, ko je še četrtič v polno zadel Nikola Rajić. Štiri gole za kranjsko ekipo je prispeval še Aleksander Paunović, v koprski zasedbi je bil s tremi najbolj učinkovit Boško Krivičić.

Izjava po tekmi

Aleksander Paunović, igralec Triglava: »Gostovanje v Kopru vedno sodi med najtežja gostovanja v naši ligi. Na Obalo smo se odpravili brez nekaterih pomembnih igralcev, tako da je bilo vse skupaj še nekoliko težje. Vseeno smo čez celo tekmo držali vodstvo in zasluženo vzeli nove tri točke. V prvenstvu zaenkrat še nismo izgubili tekme in prepričan sem, da bo tako ostalo do konca.«

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.