Odpor Banjalučanov zlomili v zadnji četrtini

V petem krogu slovenske vaterpolske lige je Ljubljana Slovan v bazenu na Kodeljevem premagala banjaluški Borac s 16:10 (2:2, 4:4, 5:3, 5:1). Ljubljančani bodo že v sredo, 23. marca, igrali na otvoritvi novogoriškega bazena z Gorico, tri dni pozneje pa jih v šestem krogu čaka derbi v Kropu. Banjalučani bodo prihodnjo soboto gostili Calcit Waterpolo.

Ljubljana Slovan – Borac  16:10 (2:2, 4:4, 5:3, 5:1)

Ljubljana – Bazen Kodeljevo, gledalcev 100, sodnika: Podjed, Carič delegat: Podvršček.

Strelci: Stefanović, Potočnik, Čarni 4, Puš 3, Klobučar 1; Novak 4, Lazendić 2, Grabež, Miletić, Kajtez, Tadić 1.

Kar nekaj igralcev Ljubljane Slovana, vključno z njihovim trenerjem Juretom Škofom, je ekipo Borca dobro spoznala pred dobrim tednom dni, ko je bila v Banja Luki na pripravah slovenska mladinska reprezentanca. Takrat je Gorica z Banjalučani odigrala tudi dve tekmi državnega prvenstva, v prvi je visoko zmagala, v drugi pa je bil boljši Borac, ki je konec februarja v Kopru odvzel točko domačemu Grafistu. Tudi zato so se Ljubljančani še toliko bolj pripravili na njegovo gostovanje v Ljubljani. Odločitev o zmagovalcu je padla šele v zadnji četrtini, ki so jo domačini dobili s 5:1.

V prvih dveh četrtinah si nobena ekipa ni priigrala prednosti. Petkrat so povedli domači vaterpolisti, enkrat, s 5:4 pa tudi gostje. V tretji minuti tretje četrtine so Banjalučani po golu Marka Miletića prvi na tekmi prišli do dveh prednosti (8:6), toda že do zadnjega odhoda na odmor so Ljubljančani dosegli pet golov, kar tri je dosegel kapetan Martin Puš in dva Vukašin Stefanović. Domačini so dokončno odpor gostov zlomili v zadnji četrtini, v kateri je bil strelsko najbolj uspešen Jošt Čarni s tremi goli.

Izjava po tekmi

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Na začetku smo morali igrati dobro, ostro obrambo, tako da smo morali vložiti veliko napora, da smo zlomili odpor Borca. Do sredine tretje četrtine je bilo zelo izenačeno, na koncu pa smo le prišli do protinapadov in dosegali gole. Spet nismo igrali s petimi standardnimi igralci, v vratih pa smo od druge četrtine naprej imeli Gala Karničarja, ki je letnik 2006. Veseli me, da smo dobro izkoristili igro z igralcem več, kjer smo bili več kot 50-odstotni.«

FOTO: FB VK Ljubljana Slovan

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.