OBISK PREDSTAVNIKOV FINE IN LEN V SLOVENIJI

Leto 2022 so zaznamovale izredne volitve v obeh mednarodnih plavalnih zvezah, FINA – Svetovna plavalna zveza in LEN – Evropska plavalna zveza.

Oba nova predsednika Husain al Musalam – FINA in Antonio Silva – LEN sta se ob spremstvu dr. Varvodića, podpredsednika LEN-a, včeraj mudilia na obisku v Sloveniji.

Namen obiska je bila seznanitev z infrastrukturo, programi treniranja mladih, načini financiranj, vodnimi disciplinami v Sloveniji ter njihova množičnost. Tako so se vrstili delovni sestanki na Ministrstvu in direktoratu za šport, OKS, mestu Ljubljani. Glavno sporočilo je bilo, da ob novem vodstvu FINA in LEN sodelujeta z roko v roki, da bosta v bodoče usklajevali koledarje, da se termini najvišjih tekmovanj ne bodo več prekrivali ter da bodo s skupnimi močmi delovali v korist in promociji vodnih športov, tako v Evropi kot po svetu. Slovenija se je izkazala in dokazala, da so tudi majhne države lahko velike. Slovi kot zanesljiv partnet Fine in Len.

Gostitelj, predsednik Plavalne zveze Slovenije dr. Boro Štrumbelj je s predstavniki Plavalne zveze gostil delovno večerjo. Predstavil je delo Plavalne zveze, sodelovanje z vaterpolsko zvezo, množičnost in programe mladih plavalcev. V imenu Vaterpolske zveze, sta bila povabljena Matjaž Rakovec kot župan mesta Kranja, ki nudi optimalne pogoje razvoja vodnih disciplin in je priskočil na pomoč tudi ukrajinskim plavalcem, ki stanujejo v Kranju, za kar se mu je predsednik FINE še izrecno zahvalil, ter Boris Margeta, kot predsednik Svetovne sodniške zveze vaterpolskih sodnikov.

Oba naša predstavnika sta predstavila slovenski vaterpolo, število tekmovalcev, pogoje treniranja in napredovanja, ter težavne finančne situacije in novo zvezo ZVDS.

Oba predsednika FINE in LEN in dr. Varvodić , so pohvalili organiziranost in plavalno pismenost najmlajših v Sloveniji. Komplimenti so bili izrečeni predvsem klubski organiziranosti ter množičnosti, ki se potem združuje v državne reprezentance.  Obisk te ravni, ki ga v Sloveniji še nikoli prej ni bilo, izkazuje zahvalo in pohvalo Sloveniji, slovenskih vodnim športom, Plavalni zvezi ter željo po še boljšem sodelovanju in medsebojni pomoči.

Velika zahvala in pohvala gre tudi našemu gostitelju, predsedniku Plavalne zveze Slovenije dr. Štrumblju, ki se je izkazal z odličnim poznavanjem problemov vseh vodnih športov pri nas in vodil razpravo v smeri premagovanja ovir in napredka vodnih športov v Sloveniji.

besedilo Boris Margeta / foto arhiv Boris Margeta

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.