Konec rednega dela DP U15, v najboljšem položaju Ljubljana Slovan in Triglav

V Kranju je danes potekal še zadnji, šesti turnir rednega dela DP U15, na katerem so se merila moštva Triglava, Posejdona, Branika in Pule. Ljubljana Slovan in Borac sta svoje tekme odigrala že prej, Grafist Koper pa je bil zaradi neprihodov na tekme izključen iz tekmovanja.

Tokrat so se najbolje znašli gostitelji turnirja, ki so dobili obe svoji srečanji, eno zmago pa sta vknjižila še Pula in Branik. Mladi kranjski upi so najprej ugnali Branik, Pula pa Celjane, a obe tekmi sta bili, zaradi tega, ker štajerski ekipi nastopata izven konkurence, registrirani z 10:0 v korist ekip, ki sta srečanji tako ali tako dobili. Dvoboj ekip izven konkurence je nato pripadel Mariborčanom, Triglavani pa so za konec visoko ugnali še hrvaškega predstavnika, ki nastopa v slovenski ligi.

DP U15, 6. turnir
Triglav Kranj : Branik Maribor 12:4 (10:0 b.b)*
Posejdon Celje : Pula 9:10 (0:10 b.b.)*

Branik Maribor : Posejdon Celje 13:6 (5:2, 2:1, 3:2, 3:1)
Branik – Herzog 5, Imširović in Škrabl 3, Kalacun 2, Bauman, Breznik, Nipič, Tomašek. Trener: Grubišić Čabo.
Posejdon – Krajinovič in Lebič 2, Presečnik in Minić 1, Tkalec, M. Vilč, J. Vilč. Trener: Kordež.

Triglav Kranj : Pula 21:11 (3:4, 6:3, 5:3, 7:2)
Triglav – N. Štromajer 12, A. Vujanović 3, Pen, Gligorovski in B. Štromajer 2, Jaklič, Drolc, Logar, Velikanje, Jenko. Trener: Čermelj.
Pula – Banović 8, Gregorović 2, Fabijanić 1, Zuban, Miljević, Buršić, Maletić, Anić, Krajinović, Ukošić, Brkić, Škrablin, Kumlanac. Trener: Rača.

Redni del prvenstva dečkov je pripadel Ljubljani Slovan, ki je na desetih tekmah dosegla prav toliko zmag. Triglav je na drugem mestu slavil osemkrat (dvakrat so bili boljši le Ljubljančani), tretje mesto pa je zasedel banjaluški Borac s 15 točkami (pet zmag in pet porazov). Četrta je zaradi za gol boljše gol razlike in izenačenja v medsebojnih tekmah z Branikom Pula, Mariborčani so peti, šesti pa Posejdon. Koper je, kot je bilo že omenjeno, tekmovanje sklenil že prej.

Moštva sedaj čakajo, kako bo potekal finalni turnir, saj tujih ekip tam ne bo, le dve pa sta tisti, ki sta nastopili v konkurenci za naslov prvaka. Tako finalni turnir kot pokalno tekmovanje sta v tej starostni kategoriji predvidena za mesec junij.

FOTO: AVK Triglav Kranj

Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.