Evropski del Svetovne lige na Tenerifih zavihtel na vrh Nizozemke

V bazenu Acidalio Lorenzo Swimming Pool v Santa Cruzu na Tenerifih je bil konec tedna finale evropskega dela Svetovne lige za ženske. Kot piše portal Totalwaterpolo so bile prav vse tekme izredno izenačene. V polfinalu so Nizozemke odpravile Italijanke 9:7, na drugi polfinalni tekmi so bile Španke za zadetek boljše od Madžark z 19:18 (petmetrovke 7:6). V borbi za tretje mesto so bile Italijanke boljše od Madžark 10:9. V velikem finalu so Španke za zadetek izgubile proti Nizozemkam, ki so pristale na vrhu, na koncu je bilo 12:11.

Ženska Svetovna liga je bila prvič na koledarju leta 2004 kot promocija ženskega vaterpola. Dogodek na Tenerifih je privabil ogromno gledalcev in tako pokazal, da je ženski vaterpolo na izredno visoki ravni, kar daje motivacijo številnim mladim igralkam.

Finale je zopet postregel z izjemnimi predstavami nekaterih najboljših igralk sveta. Španke Bea Ortiz, Annie Espar, Elena Ruiz in Paula Leiton so igrale pred domačim občinstvom, pri Nizozemkah sta izstopali Bente Rogge in Lola Moolhuijzen.

Italijanke so pod vodstvom legendarnega Carla Silipa na krilih Claudie Marlette, Valerie Palmieri in Roberte Biaconi strle Madžarke, za katere brani druga vratarka sveta Alda Magyari in imajo odlične igralke, kot so Kamilla Farago, Krisztina Garda in Natasa Rybanska.

Tako se bodo Nizozemska, Španija, Italija in Madžarska udeležile Superfinala svetovne serije, kjer bodo nastopale še Avstralke, Kanadčanke, Brazilke in igralke ZDA.

Najbolše strelke

Bea Ortiz – Španija – 11
Elena Ruiz Barril – Španija – 10
Judith Forca Ariza – Španija – 8
Bente Rogge – Nizozemska – 7
Eleni Xenaki – Grčija – 6

Asistence

Bea Ortiz – Španija – 8
Annie Espar – Španija – 7
Pili Pena – Španija – 7
Brigitte Sleeking – Nizozemska – 7
Judith Forca Ariza – Španija – 5

Največ ubranjenih strelov

Caterina Banchelli – Italija – 18
Alda Magyari – Madžarska – 17
Ioanna Stamatopoulou – Grčija – 12
Laura Ester Ramos – Španija – 11
Laura Aarts – Nizozemska – 10

Vir in fotografija (RFEN) Totalwaterpolo

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.