Triglav prvi po rednem delu kadetske lige

V nedeljo smo na POB Kranj spremljali še zadnji, šesti turnir rednega dela DP U17. Do dveh zmag so prišli vaterpolisti kranjskega Triglava in ob enakem številu točk kot mariborski Branik, a boljšem izkupičku na medsebojnih tekmah, osvojili prvo mesto in prednost domačega terena na zaključnem turnirju četverice.

Kranjčani so najprej ugnali celjski Posejdon, čeprav so igrali skorajda proti svoji B ekipi, saj so nasprotniku posodili kar nekaj igralcev, srečanje pa je bilo zato registrirano z 10:0. Na svoji drugi tekmi so brez večjih težav ugnali še Borac iz Banjaluke in se zavihteli na vrh lestvice.

Dve zmagi je na omenjenem turnirju zabeležila tudi Ljubljana Slovan, zanimivo pa je, da so obakrat ugnali istega tekmeca. Zaradi odpovedi na preteklih turnirjih sta jih namreč čakali dve srečanji s Pulo. Na prvem so bili vaterpolisti iz prestolnice boljši le za gol, na drugem pa so slavili bolj zanesljivo. Eno zmago je vknjižil tudi Borac, ki je prav tako ugnal moštvo s Hrvaške.

Branik je z nastopi sklenil že pred tem turnijem, Koper pa je med sezono izstopil iz lige in tako zasedel zadnje mesto.

Rezultati turnirja:

Triglav Kranj : Posejdon Celje 28:2 (10:0 b.b.)
*Posejdon je nastopil s posojenimi igralci Triglava.
Ljubljana Slovan : Pula 14:13 (2:2, 6:5, 4:4, 2:2)
Ljubljana Slovan: Petkovič 5, Kirasič 4, Ja. Klobučar 3, Poznik in Zidar 1, Karničar, Kalabić, Poličnik, Povhe, Lipnik, Osmić, Bajc, Rauter. Trener: Martin Puš.
Pula: Pecirep 7, J. Fabjanić 5, Spagnolo 1, Gjevelekaj, Maletić, Pušić, Gregorović, Miljević, Ukošić, I. Fabjanić, Orešković. Trener: Tomislav Sović.
Triglav Kranj : Borac Banjaluka 22:8 (6:2, 5:1, 5:2, 6:3)
Triglav: Rajlić 8, J. Grabec 4, Lukić in N. Štromajer 3, Laketić in Cvijanović Tepina 2, Osel, Peric, Šmrković, Baggia, A. Grabec, Velikanje, Udovč. Trener: Rado Čermelj.
Borac: Bjelica 6, Rodić in Mršić 1, Trivić, Tadić, Malčić, Miletić, Rodak, Mačkić, Lagundžić, Tešić, Erak. Trener: Marko Kajtez.
Ljubljana Slovan : Pula 16:7 (2:2, 4:3, 4:1, 6:1)
Ljubljana Slovan: Zidar 5, Petković 3, Poličinik, Povhe, Poznik 2, Osmić in Bajc 1, Karničar, Kalabić, Lipnik, Klobučar, Kirasič, Rauter. Trener: Martin Puš.
Pula: J. Fabjanić 3, Pušić, Gregorović, Ukošić, Pecirep 1, Gjevelekaj, Maletić, Pušić, Miljević, I. Fabjanić, Orešković, Spagnolo. Trener: Tomislav Sović.
Borac Banjaluka : Pula 18:12 (2:3, 4:2, 6:3, 6:4)
Borac: Bjelica 6, Miletić 4, Lagundžić 3, Tadić in Mačkić 2, Mršić 1, Trivić, Malčić, Rodić, Rodak, Tešić, Erak. Trener: Marko Kajtez.
Pula: J. Fabjanić in Orešković 4, Spagnolo in Pecirep 2, Gjevelekaj, Maletić, Pušić, Gregorović, Miljević, Ukošić. I. Fabjanić. Trener. Tomislav Sović.

Lestvica po rednem delu: Triglav in Branik 27, Ljubljana Slovan 18, Borac 12, Pula in Posejdon 3, Koper (x).

Finalni turnir za to starostno kategorijo bo 29. maja v Kranju, v polfinalu pa se bodo udarila moštva Triglava in Posejdona ter Branika in Ljubljane Slovan. Tuja moštva namreč na finalu ne sodelujejo.

FOTO: AVK Triglav Kranj

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.