Mladinci v Ljubljani, najmlajši dve kategoriji pa v Mariboru

V soboto je v Mariboru potekal zadnji turnir rednega dela DP U13, v nedeljo četrti DP U12, isti dan pa so se na Kodeljevem za ligaške točke merili tudi mladinci.

Kopališče Pristan je v soboto gostilo štiri tekme mlajših dečkov. Vaterpolisti Triglava so z dvema zmagama potrdili prvo mesto po tem delu tekmovanja in bodo 28. maja tako gostili zaključni turnir. Na njem bodo nastopala moštva Triglava, Kamnika, Ljubljane Slovan in Branika. Sicer bosta redni del v torek sklenila Ljubljana Slovan in Borac.

DP U13, 7. turnir
Branik Maribor : Grafist Koper 18:5 (4:0, 4:2, 2:1, 8:2)
Branik: T. Seljak 5, Kremžar 4, Kalacun in Ul 2, Barlić, Anufriev, Pavletič, F. Robnik in Dmitrović 1, Kolednik, Kukić, Kupa in Gligorević. Trener: Robert Grubišić Čabo.
Koper: Madruša 2, Pahor, Pec in Milošević 1, Stojanović, Adler, Plut, Grižonić in Krajšnik. Trener: Stefan Sajko.
PD Maribor : Triglav Kranj 1:22 (0:7, 0:5, 1:7, 0:3)
PD MB: Haskić 1, Ž. M. Zidar, Đukić, M. M. Zidar, Smajlović, Vipotnik, Košuta, Kesić, Emrić, Škrabar, Šušnik in Saletović. Trener: Uroš Štuhec.
Triglav: L. Vujanović 7, Drolc 4, Pen in Samelis 3, B. Štromajer 2, Berić, Goršič in Gligorovski 1, Bukovšek, G. Logar, Marinič, Rozman in R. Logar. Trener: Tadej Peranovič.
Grafist Koper : Ljubljana Slovan 1:23 (1:5, 0:6, 0:6, 0:6)
Koper: Pec 1, Stojanović, Adler, Plut, Madruša, Pahor, Milošević, Grižonić, Krajšnik. Trener: Stefan Sajko.
LJ Slovan: Petrović in Kapić 5, B. Fajon in Cvijanović 3, Belič, Đokić in Lazić 2, Đukić 1, Čarni Čož, Pollak, Jovanović, A. Fajon. Trener: Nikola Hajdin.
Triglav Kranj : Calcit Kamnik 14:3 (3:0, 3:0, 3:0, 5:3)
Triglav: L. Vujanović 6, Gligorovski 5, Samelis 2, Pen 1, Bukovšek, Berić, Drolc, Škulj, R. Logar, B. Štromajer, Mostarac, Rozman in Mekinda. Trener: Tadej Peranovič.
Kamnik: V. Brišnik 3, Škrlj, Rak, Erce, Osolnik, Žerovnik, Gorše, Krstevski. Trener: Primož Romšak.
Grafist Koper : Opatija 10:0 b.b.
Calcit Kamnik : Opatija 10:0 b.b.
Ljubljana Slovan – Borac Banjaluka (17. maj, Kodeljevo)

Nedelja je prinesla tudi dolgo (od januarske odpovedi) pričakovani drugi turnir DP U19. Na njem so dve zmagi vknjižili kranjski vaterpolisti, ki so v derbiju ugnali Ljubljano Slovan, boljši pa so bili tudi od Kopra. Kamnik je slavil proti Braniku, Ljubljana pa je ugnala skupno ekipo Kopra in Gorice, ki v tej starostni kategoriji nastopata kot združeno moštvo. Tekma Kamnik – Borac bo na sporedu v četrtek v Kamniku, zadnji turnir rednega dela pa nato to nedeljo, 22. maja v Kranju.

DP U19, 2. turnir
Ljubljana Slovan : Triglav Kranj 10:12 (3:4, 4:2, 2:3, 1:3)
LJ Slovan: Potočnik 5, Čanč 2, Čarni, Babić in B. Kirasič 1, P. Kirasič, Ja. Klobučar, Poličnik, Penezič, Povhe, Radovanović in Karničar. Trener: Jure Škof.
Triglav: Rajlić 5, Lah 3, Bečić 2, Paunović in Vončina 1, Osel, Peric, Lukić, J. Grabec, Laketić, Cvijanović Tepina, N. Štromajer in Dragaš. Trener: Krištof Štromajer.
Triglav Kranj : Koper – Gorica 16:5 (6:0, 3:2, 3:2, 4:1)
Triglav: Paunović 6, Cvijanović Tepina 3, Rajlić, Bečić in N. Štromajer 2, Lah 1, Osel, Peric, Lukić, J. Grabec, Laketić, Vončina, Dragaš. Trener: Krištof Štromajer.
Koper: Bašić in Fičur 2, Koder 1, Parovel, M. Šantak, del Mestre, Candotto, Damjanović, A. Šantak, Vodopivec. Trener: Milisav Janošević.
Calcit Kamnik : Branik Maribor 14:8 (5:1, 1:2, 5:2, 3:3)
Kamnik: G. Brišnik in Al. Cerar 4, Až. Cerar 3, Pilić 2, Kordež 1, Zupan, Gole, Osolnik, V. Brišnik, Mujanovič. Trener: Aleš Komelj.
Branik: Herzog 4, Pajnik, Kačič, Chaynikov in Robnik 1, Kulenović, Viher, Imširović in Donko. Trener: Robert Grubišić Čabo.
Ljubljana Slovan : Koper – Gorica 13:3 (3:1, 2:0, 4:1, 4:1)
LJ Slovan: Čanč in Potočnik 4, Ja. Klobučar 2, Povhe, Babić in B. Kirasič 1, P. Kirasič, Poličnik, Penezič, Čarni, Radovanović, Karničar. Trener: Jure Škof.
Koper: Koder, del Mestre in Candotto 1, Parovel, M. Šantak, Damjanović, Bašić, Fičur, A. Šantak, Vodopivec. Trener: Milisav Janošević.
Calcit Kamnik – Borac Banjaluka (19. maj, Kamnik)

V nedeljo so bili na delu tudi malčki, ki so v mariborskem kopališču Pristan nastopali na četrtem letošnjem turnirju. Nastopilo je kar 12 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. Vsako moštvo je tako odigralo po pet srečanj, na koncu pa so mladi upi prejeli tudi spominske pokale. Po dve moštvi je imelo na turnirju kar pet klubov – Triglav, PD Maribor, Koper, Ljubljana Slovan in Borac, po eno pa sta prispevala Kamnik in gostitelj turnirja Branik. Mlade upe zadnji turnir aktualne sezone čaka junija, ko bodo tradicionalno nastopali na Dnevu vaterpolistov Slovenije v Kamniku.

Fotogalerija s turnirja malčkov: https://www.facebook.com/100057239629802/posts/501200981797885/?d=n

Naslovna fotografija: AVK Triglav Kranj

Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.