Zadnja tekma za Ljubljančane, Banjalučani v četrtek še v Kamnik

Vaterpolisti Borca bodo v tem tednu najbolj obremenjeni v slovenskem državnem prvenstvu. V soboto so Banjalučani gostovali v Mariboru in izgubili z 8:14, nocoj jih ob 20.40, na Kodeljevem čaka tekma z Ljubljano Slovanom, redni del državnega prvenstva pa bodo končali v četrtek, ob 18.30, v kamniškem bazenu Pod Skalco.

Člani

Banjalučani so vse možnosti, da bi se morebiti lahko vmešali v boj za končnico državnega prvenstva zapravili že v prvem delu sezone, zato pa lahko neposredno vplivajo na to, katera ekipa ga bo končala na tretjem oziroma četrtem mestu. V zadnjih dveh krogih, v Ljubljani bodo v vlogi domačina, bodo igrali prav proti ekipama, ki sta v boju za tretje mesto, s katerim bi se v polfinalu končnice izognili vodilnemu kranjskemu Triglavu.

V boljšem položaju so, čeprav zaostajajo za točko, Kamničani, ki so v soboto v Kopru ostali praznih rok in se tako dokončno poslovili od drugega mesta. Njihov poraz glede na težave, ki jih imajo s sestavo ekipe in prepovedmi igranja za kar tri njihove igralce, Luko Soklerja, Gašperja Žurbija in Gašperja Jerana, tudi pričakovan, zato pa so z neodločenim izidom, prvič letos v odprtem bazenu na Kodeljevem, proti Kranjčanom presenetili Ljubljančani.

V nocojšnji tekmi bodo v vlogi favorita varovanci Jureta Škofa, ki so, takrat še pod balonom, Banjalučane premagali s 16:10. Če je soditi po sobotnem obračunu s Kranjčani, so v vse boljši formi in si ne bodo dovolili spodrsljaja. Na drugi strani so Banjalučani nekoliko razočarani po porazu v Mariboru, za katerega je bila to prva letošnja zmaga, da pa gre za ekipo, ki zna igrati vaterpolo, je na svoji koži občutil Grafist Koper, ki je z njimi doma igral neodločeno.

Za Ljubljano Slovan bo to zadnja tekma rednega dela prvenstva, Banjalučane, kot rečeno, čaka še tekma v Kamniku, Kamničani pa morajo igrati še z mariborskim Branikom, v soboto, ob 18. uri Pod Skalco in v ponedeljek, 23. maja, še z Gorico.

U13

Pred tem bodo že ob 15. uri v vodo skočili mlajši vaterpolisti Borca in Slovana in odigrali zaostalo tekmo rednega dela DP. Sledi “Final four”  v katerega so se uvrstili AVK Triglav Kranj, VK Ljubljana Slovan, AVK Branik Maribor in PD Maribor.

naslovnica – Članski derbi med Slovanom in Triglavani / Miha Štamcar

Miha Štamcar
Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.