Po vodstvu Borca so se končno prebudili

Vaterpolisti Borca so v tekmi desetega kroga Ljubljano Slovan gostili v njenem bazenu na Kodeljevem. Po njihovem vodstvu z 10:9 v končnici tretje četrtine, so se varovanci Jureta Škofa do konca tekme dobili le še dva zadetka, dali pa so jih devet in zmagali z 18:12 (6:3, 2:2, 4:6, 6:1).

Borac – Ljubljana Slovan 12:18 (3:6, 2:2, 6:4, 1:6)

Ljubljana – Kopališče Kodeljevo, gledalcev 30, sodnika: Homovec, Podjed, delegat: Stariha.

Borac: Ćutković, Lazendić 5, Grabež 1, Miletić M. 3, Miletić N., Kajtez, Mačkić, Šipka 2 in Lagundžić 1. Trener: Davor Josipović.
Ljubljana Slovan: Kirasič P., Stefanović 1, Čanč 3, Potočnik 5, Žiberna 1, Lipovac 1, Kirasič G. 2, Čarni, Salihi 3, Puš 2, Petrovčič in Karničar. Trener: Jure Škof.

Ker je v teh dneh v Banja Luki mednarodni plavalni miting, so morali vaterpolisti Borca Ljubljančane gostiti kar v njihovem bazenu. V Ljubljano so prišli le z desetimi igralci, se do končnice tretjega četrtine dobro borili z Ljubljančani, ki so po zaostanku 9:10, dve minuti in 21 sekund pred koncem tretje četrtine, le zaigrali bolje in na koncu zasluženo zmagali. S tremi točkami so na tretjem mestu povečali prednost pred Calcit Waterpolom in imajo zdaj štiri točke naskoka, vendar Kamničane čakata še tekmi z Banjalučani, v četrtek in v soboto še z Mariborčani. Obakrat v bazenu Pod Skalco.

Tekma se je začela z dvema petmetrovkama ljubljanske ekipe, prvo Vukašin Stefanović ni izkoristil, drugo Enej Potočnik je, že to pa je bil povod, da so se Banjalučani vse preveč ukvarjali s sojenjem. Do konca uvodne četrtine so ljubljanski vaterpolisti prišli do treh točk prednosti, takšna pa je bila razlika tudi ob koncu druge četrtine. Prednost bi lahko bila precej višja, vendar so zapravili nekaj lepih priložnosti za zadetek, ko so bili nezbrani ob strelih na vrata sicer solidnega Marka Čutkovića.

V tretji četrtini je bila igra ljubljanske ekipe neprepoznavna, brez ideje v napadu, premalo čvrsto v obrambi, kar so Banjalučani izkoristili, najprej izenačili izid na 9:9, nato pa je Marko Miletić svojo ekipo celo popeljal do vodstva. Ta zaostanek je le prebudil Ljubljančane, Alishan Salihi je že pol minute pozneje izid izenačil, nato pa poskrbel, da je Ljubljana Slovan spet vodila (11:10). Borac je še izenačil na 11:11, vendar je Branko Kirasič dosegel zadnji zadetek v tretji četrtini. Že na sredini zadnje četrtine pa je bila tekma odločena, Ljubljančani so z nekaj protinapadi prišli do lahkih zadetkov in na koncu tekmo zanesljivo dobili.

Izjavi po tekmi

Davor Josipović, trener Borca: »V maju smo imeli v vseh kategorijah 14 tekem, tako da je bil to edini način, da do 22. maja odigramo prvenstveno tekmo z Ljubljano Slovanom. Ker gre za delovni dan, so nekateri igralci zaradi obveznosti v službah ali šolah, ostali doma. Najbolj pomembno je, da smo tekmo odigrali. Po mojem je bila tekma dobra, zanimiva, Ljubljančani pa so zasluženo zmagali. Po vodstvu nam je zmanjkalo moči, klop je bila “prekratka”, imeli smo malo igralcev v rotaciji, skušali smo čim dlje slediti Ljubljani, ki pa nam je s štirimi protinapadi pobegnila in rešila tekmo v svojo korist. V četrtek nas čaka še tekma v Kamnik in to bo to za letošnjo sezono.«

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Pred tekmo smo se dogovorili, da moramo v tekmo vstopiti stoodstotno, vendar se tega nismo držali. Že od samega začetka je bila čudna tekma, z veliko prerekanja in dretja s strani Banjalučanov. Takšne tekme mi niso všeč, igralci med sabo govorijo, kot da bi bili na sestanku, zakaj, ne vem. To bodo morali drugi reševati. V tej čudni tekmi sem zadovoljen lahko le z zadnjo četrtino, drugače pa …«

Tudi v U-13 zmaga za Ljubljančane

Že popoldne sta se med sabo pomerili banjaluška in ljubljanska ekipa do 13 let. Z 8:5 so zmagali Ljubljančani.

Ljubljana Slovan – Borac 8:5 (1:1, 3:1, 1:1, 3:2)

Ljubljana Slovan: Petrović 4, Kapić 2, Đokić in Pollak 1, Čarni Čož, Belič, Fajon, Dolinšek,
Čulajević, Đukić, Lazić. Trener: Nikola Hajdin.
Borac: Todorović 2, Rodić, Mršić in Prodanović 1, Trninić, Stanalević, Jaksić, Čulibrk,
Blagojević, Lakić. Trener: Davor Josipović.

V katergoriji U13 Sledi “Final four”, ki bo 28. maja ina na katerega so se uvrstili AVK Triglav Kranj, VK Ljubljana Slovan, AVK Branik Maribor in PD Maribor.

Miha Štamcar

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.