Galić se vrača v Kranj, Ljubljančani bodo navijali za Mariborčane!

Do konca rednega dela prvenstva so le še tri tekme, pravzaprav dve, ker bo ponedeljkova med Kamničani in Gorico izven konkurence. Čeprav se bosta v Kranju v soboto pomerili vodilni ekipi prvenstva, Triglav in Grafist Koper, bo bolj v ospredju obračun v kamniškem bazenu Pod Skalco, kjer bo Calcit Waterpolo gostil Branik Maribor. Z zmago bi na lestvici na tretjem mestu prehiteli Ljubljano Slovan, vsak drugi izid bi šel na roke ekipi s Kodeljevega.

AVK Triglav Kranj – Grafist Koper

POB Kranj, ob 18. uri, sodnika: Vehovec, Homovec; delegat: A. Mikoletič.

Eden od želja aktualnih pokalnih zmagovalcev je bil, da bi redni del prvenstva končali brez poraza, vendar so jim v prejšnjem krogu načrte prekrižali vaterpolisti Ljubljana Slovana, ki so v svojem bazenu z njimi igrali neodločeno. Seveda prvo mesto Kranjčanov že nekaj časa ni ogroženo, zato se lahko v miru pripravljajo na polfinale končnice, prve tekme bodo na sporedu že v sredo, 25. maja.

»V tekmo s Koprom gremo sproščeno, saj smo si že prej zagotovili prvo mesto po rednem delu. Vseeno pa se fantje zavedajo, da morajo na tem srečanju pokazati, da je bil remi v Ljubljani le slab dan naše ekipe,« je pred tekmo s Koprčani dejal Jaka Mikoletič, pomočnik trenerja Triglava. Sproščeno bodo v tekmo lahko šli tudi Koprčani, ki so svoj glavni cilj dosegli s sobotno zmago nad Kamničani, s katero so si zagotovili drugo mesto po rednem delu prvenstva in s tem prednost domačega igrišča v polfinalu končnice. »V Kranju ne bomo igrali v polni zasedbi, bo pa to lepa priložnost, da vidimo, kjer se trenutno smo. To bo tudi priložnost, da vidimo, na kaj se bomo morali do sredine polfinalne tekme končnice, ki bo za nas veliko bolj pomembna, še pripraviti. To ne pomeni, da bomo v Kranj prišli le na izlet, čeprav nimamo česa pridobiti, ne izgubiti,« je pred tekmo v Kranju dejal Teo Galić, trener koprske ekipe, ki se bo tako vrnil na bazen, na katerem je tudi začel svojo vaterpolsko kariero. »Predvsem pa upamo, da to v tej sezoni ne bo naše zadnje gostovanje Kranju,« je še dodal Galić.

Calcit Waterpolo – Branik Maribor

Bazen Pod Skalco v Kamniku, ob 18. uri, sodnika: Carič, Pančur, delegat: Stariha.

Tudi tekmo z Mariborčani bodo varovanci Aleša Komelja odigrali v oslabljeni zasedbi, čeprav se je že v četrtek v vrata vrnil Gašper Jeran, Blaž Briški pa je znova odkril svoj strelski talent in se proti Borcu izkazal s sedmimi zadetki. Še vedno bosta manjkala Luka Sokler in Gašper Žurbi, toda z zmago proti Borcu so Kamničani prvi cilj v boju za tretje mesto dosegli, da bi se v polfinalu končnice izognili Kranjčanom, morajo v soboto priti vsaj do neodločenega izzida, saj imajo boljšo gol razliko proti neposrednemu tekmecu v boju za tretje mesto Slovanu. Realno jih bodo Mariborčani težko presenetili, čeprav so minulo soboto prav proti Banjalučanom prišli do zdaj svoje edine zmage v letošnjem državnem prvenstvu.

Calcit Waterpolo – Gorica

V ponedeljek bo na kamniškem bazenu Pod Skalco še zaostala tekma 9. kroga med Calcitom in Gorico, na kateri se bodo zadnjič v ligi predstavili tudi mladinski reprezentantje. Srečanje rezultatsko ne bo vplivalo na lestvico pred končnico, z njim pa se bo dokončno zaključil redni del DP.

naslovnica – pomočnik Jaka Mikoletič v vlogi trenerja Triglavanov / Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.