Calcit suvereno do zmage in na poti proti tretjemu mestu!

Nadaljevalo se je državno prvenstvo za mladince in člane. V kamniškem bazenu Pod Skalco so se najprej pomerili mladinci. Borac je prišel do suverene zmage z 9:15. Mlada ekipa iz Banja Luke je tudi ogrodje članske. Zaradi tega se je poznala tudi utrujenost v nadaljevanju, ko so se pomerili še s člansko ekipo Kamnika. Calcit Waterpolo je prišel do suverene zmage in je le še točko oddaljen od tretjega mesta po rednem delu državnega prvenstva.

Calcit Waterpolo – VK Borac Banjaluka 20:5 (6:0, 7:2, 3:1, 4:2)

Kamnik – Kopališče Pod Skalco, gledalcev 43, sodnika: Margeta, Homovec, delegat: Balderman.

Calcit Waterpolo: Jeran(G), Gole, Stele(C) 3, Gledec 4, Lukič, Brišnik, Blažević 1, Novak S. 4, Cerar A., Briški 7 in Bergant 1. Trener Aleš Komelj.
VK Borac Banjaluka: Ćutković (G), Lazendić 1, Grabež 1, Malčić, Miletić 3, Kajtez Miletić, Šipka, Lagundžić, Tadić, Mačkić, Petrović in Trivić. Trener Davor Josipović.

Za Calcit je štela samo zmaga. Tekmo sta s tribun spremljala Sokler in Žurbi, ki se bosta v ekipo vrnila šele na tekmi z Gorico, kar je tudi pomenilo, da je imela domača ekipa na klopi dva igralca manj, brez možnosti zamenjave. Se je pa med vratnice vrnil prvi vratar Gašper Jeran, ki je odlično opravil svoje delo.

Kamničani so začeli siloviti, povedli z 6:0. Tudi v nadaljevanju niso popustili in je tako razlika bila ob polčasu kar enajst golov v korist domačinov. V drugem polčasu so tako tekmo suvereno odigrali za končnih 20:5. Najbolj je bil strelsko razpoložen Blaž Briški s kar sedmimi zadetki, svoje so dodali še Ivan Gledec in povratnik Sebastjan Novak s štirimi. Na drugi strani je bil s tremi zadetki najbolj strelsko razpoložen Miletić.

Borac je tako zaključil nastope v slovenskem državnem prvenstvu. Mlada ekipa iz Banja Luke je odigrala nekaj odličnih tekem, odščipnila je celo točko drugouvrščenemu Kopru, ki čaka sobotni razplet na tekmi med Calcitom in Branikom, ki bo dal dokončni odgovor, kdo bo njihov nasprotnik v polfinalu. Polfinalni tekmi se začneta že v sredo.

Izjava

Aleš Komelj, trener Calcita: »Danes smo odigrali eno boljših tekm v letošnjem Državnem prvenstvu. Od samega začetka smo držali vajeti v svojih rokah. Že v prvi četrtini smo tekmo rešili v svojo korist. Velik doprinos so nam kljub porazu že napravili mladinci Calcit Waterpola, saj so dodobra izmučili njihovo drugo postavo, ki ni zmogla slediti ritmu članske tekme. Z naslednjo tekmo proti Mariboru se bomo veselili tretjega mesta po rednem delu DP in hkrati zaključili z vsemi kaznimi, ki so nas doletele v zadnjem času.«

Sledi

AVK Triglav Kranj – VD Grafist Koper
POB Kranj / 21. maj ob 18. uri

Calcit Waterpolo – AVK Branik Maribor
Kamnik, Kopališče Pod Skalco / 21. maj ob 18. uri

Calcit Waterpolo – VK Gorica
Kamnik, Kopališče Pod Skalco / 23. maj ob 18.30

naslovnica – Blaž Briški (11) je bil z sedmimi zadetki prvi strelec tekme / Gašper Šenica

Utrinki s tekme

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.