Diši po ponovitvi lanskoletnega finala

Oba lanska finalista, aktualni državni prvak, Calcit Waterpolo in AVK Triglav, ki ima v letošnji sezoni v svojih vitrinah že pokalno lovoriko, sta na dobri poti, da se še drugič zaporedoma pomerita za državni naslov. V prvi tekmi so Kamničani v Kopru slavili z 10:9, Kranjčani pa so doma premagali Ljubljano Slovan z 19:5. Obe drugi polfinalni tekmi končnice sta na sporedu v soboto ob 18. uri. Ekipe igrajo na dve zmagi.

Ljubljana Slovan – AVK Triglav

Kopališče Kodeljevo, ob 18. uri, sodnika: Radonjič, Terzić; delegat: V. Podvršček.

Ljubljanski vaterpolisti so v prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva korak s kranjsko ekipo držali le dobro četrtino in pol, ko je bil izid še 5:5. Nato do konca tekme niso več premagali odličnega Jureta Betona, ki ga je nekaj minut pred koncem zamenjal mladi Nejc Osel in prav tako ohranil mrežo nedotaknjeno. Na drugi strani so Kranjčani v tem času dosegli kar štirinajst zadetkov. Očitno je, da so se varovanci Krištofa Štromajerja odlično pripravili na odločilne tekme sezone in da je bil remi z Ljubljančani pred slabimi štirinajstimi dnevi zanje dovolj velik opomin.

»Po zanesljivi zmagi na prvi tekmi se na drugo pripravljamo, kot da je rezultat v polfinalu 0:0. Dobre stvari želimo ponoviti, kar je bilo slabega pa popraviti oziroma izboljšati. Pričakujem seveda, da se Ljubljančani ne bodo predali, kar je tudi edino pravilno. Mi gremo tekmo po tekmo in upamo, da v soboto zmagamo in se uvrstimo v finale,« ne želi ničesar prehitevati Krištof Štromajer, trener Triglava.

»Vsekakor moramo ponoviti igro, ki smo jo v prvi tekmi pokazali v prvih dveh četrtinah, če bomo želeli biti vsaj enakovredni Kranjčanom, ki so realno boljši od nas. Zagotovo se še ne bomo predali, zavedati pa se moramo, da AVK Triglav to ekipo gradi že dolga leta, mi šele dve, tri. Sicer smo na dobri poti, vendar čez noč ne gre,« pa so bile pred sobotnim obračunom na Kodeljevem besede Jureta Škofa, trenerja Ljubljane Slovana.

Morebitna tretja tekma bo v sredo, 1. junija, v Kranju.

Calcit Waterpolo – Grafist Koper

Bazen Pod Skalo, sodnika: Homovec, Carič; delegat: A. Mikoletič.

V Kopru, na prvi polfinalni tekmi končnice, so Kamničani na začetku druge četrtine povedli s 4:1, vendar so jih domačini do njenega konca ulovili. Tretja je bila spet v znamenju aktualnih državnih prvakov, ki so minuto in pol pred koncem tekme povedli z 9:7, Matej Nastran pa je 23 sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom izid izenačil. Toda s tem drame v koprskem olimpijskem bazenu še ni bilo konec, kajti Martin Stele je sedem sekund pred koncem tekme Kamničanom le zagotovil zmago in s tem veliko prednost pred sobotno drugo polfinalno tekmo.

»V soboto gre vse znova. Prav nič ne govori v našo korist, zato bo treba odigrati še eno kakovostno tekmo na domačem igrišču, kjer smo v lanski sezoni dokazali, da zmoremo več. Tokrat bomo v polni zasedbi,« se izkušeni strateg kamniške ekipe Aleš Komelj zaveda, da ta polfinalni obračun še zdaleč ni odločen.

»Zatajili smo tako v obrambi kot v napadu, ko nismo izkoriščali priložnosti za boljše strele proti njihovim vratom. Nimamo kaj, v soboto bo nova tekma, tako kot so Kamničani slavili pri nas, lahko tudi mi pri njih. Spet bo naš cilj dobiti manj kot sedem, osem golov, zato v obrambi ne bomo smeli zaspati, kar so Kamničani izkoristili. Bo pa to naša prva letošnja tekma v zunanjem bazenu, kar bi lahko bila težava, toda v vsakem primeru bomo naredili vse, da se s Kamničani v polfinalu pomerimo še enkrat,« pa se ne predaja Teo Galić, trener Grafist Kopra.

Morebitna tretja tekma bo prihodnjo soboto, 4. junija, v Kopru.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.