Kranjčani vse rešili že v začetku tretje četrtine

V drugi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva so vaterpolisti AVK Triglava na Kodeljevem premagali domačo Ljubljano Slovan z 11:8 (2:1, 4:1, 2:2, 3:4). Kranjčani so bili boljši že na prvi tekmi, ko so v Kranju slavili z 19:5 (3:3, 5:2, 7:0, 4:0), tako da so se zanesljivo uvrstili v finale. Njihov nasprotnik bo Calcit Waterpolo, Ljubljančani pa bodo v tekmi za tretje mesto igrali s Koprčani.

Ljubljana Slovan AVK Triglav 8:11 (1:2, 1:4, 2:2, 4:3)

Ljubljana Kopališče Kodeljevo, gledalcev 50, sodnika: Radonjič, Terzić; delegat: V. Podvršček.

Ljubljana Slovan: P. Kirasič, Stefanović 2, Čanč 1, Potočnik 2, Žiberna, Lipovac, Fakin 1, B. Kirasič, Čarni 1, Salihi, Puš 1, Petrovčič, Karničar. Trener: Jure Škof.

AVK Triglav: Beton, Popović 3, Kadivec 4, Rahne, Lah 1, D. Gostić, Pušavec 1, M. Gostić, Rajlić, Justin 1, Paunović 1, Štirn, Osel. Trener: Krištof Štromajer.

V sredo so Kranjčani v svojem bazenu prišli do visoke zmage, čeprav je bil izid na polovici druge četrtine še izenačen, toda v nadaljevanju Ljubljančani niso več zatresli mreže AVK Triglava. Težave, kako premagati odličnega Jureta Betona, so varovanci Jureta Škofa imeli tudi v prvih dveh četrtinah druge polfinalne tekme končnice. Najboljša strelca domače ekipe sta bila Vukašin Stefanović in Enej Potočnik z dvema goloma, v kranjski ekipi je Jaša Kadivec dosegel štiri gole, enega manj pa Benjamin Popović.

Tekma, ki je potekala v hladnem in deževnem vremenu, se je začela z zgrešeno petmetrovko domačih vaterpolistov, ki so zelo slabo izkoriščali tudi prednost igralca več. Vukašin Stefanović je še izenačil na 1:1, nato pa osem minut niso premagali Betona, v tem času pa so jim Kranjčani pobegnili na 4:1. Kapetan Ljubljančanov, Martin Puš, je še znižal na dva gola zaostanka, Sledil je nov »mrk« ljubljanske ekipe v napadu, kar so gostje izkoristili in po golu Kadivca pobegnili za šest golov (8:2), s tem pa je bila tekma praktično odločena. Do konca tekme so Ljubljančani svoj zaostanek prepolovili, zmage aktualnih slovenskih pokalnih zmagovalcev pa niso več ogrozili.

Izjavi po tekmi

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Danes smo nekoliko spremenili igro obrambi, kjer smo igrali malo bolj ostro, toda v napadu smo zelo slabo izkoriščali prednost igralca več. Če k temu dodamo še neizkoriščeno petmetrovko, je to proti ekipi, kakršno ima Triglav, nemogoče zmagati. Veliko zaslug za naše zgrešene strele je imel tudi njihov vratar Jure Beton, v vsakem primeru pa si Kranjčani zaslužijo vse čestitke za uvrstitev v finale, kjer jim želim dobro igro, nam pa preostane boj za tretje mesto. Dejstvo je, da smo svojo uvrstitev zapravili v rednem delu prvenstva, ko smo bili četrti, če bi bili drugi ali tretji, bi se Triglavu izognili v polfinalu, naše možnosti za uvrstitev pa bi bile veliko večje.«

Krištof Štromajer, trener AVK Triglava: »Že po prvi tekmi sem fantom povedal, da štirinajst golov prednosti na prvi tekmi ni bil realen rezultat glede na prikazano igro Ljubljančanov. Zato smo se pogovarjali, da bo v Ljubljani popolnoma drugačna tekma, kar se je tudi zgodilo. Ves čas poudarjam, da nam dober rezultat lahko prinese le dobra igra v obrambi, ki je bila z Juretom Betonom na visoki ravni. Seveda pa je tudi Jure potreboval pomoč soigralcev, ki si zaslužijo vse pohvale. V napadu smo morda naredili preveč napak, morda tudi nonšalantnosti in to bi morali popraviti. Je pa res, da je delno na to vplivalo tudi vreme, saj treniramo v pokritem bazenu, toda pogoji so bili isti za obe ekipi.«

FOTO: Mojca Kirasič

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.