Triglavu tudi kadetski naslov

Dan po finalu DP U13, torej v nedeljo, smo v Kranju spremljali še zaključni turnir boja za državnega prvaka v kategoriji U17. Tudi tu so bili najboljši vaterpolisti Triglava, ki so, tako kot mlajši kolegi dan prej, v finalu ugnali Ljubljano Slovan. Ker so nastopile le tri ekipe je, po polfinalnem porazu z Ljubljančani, bron osvojil Branik.

Mariborski vaterpolisti so sicer redni del lige končali kot drugi in imeli enako število točk kot Kranjčani. A na zaključnem turnirju se jim je zalomilo že na prvi stopnici in zadovoljiti so se morali s tretjim mestom. Ljubljana je nato v finalu izzvala Triglav, ki pa je že do polčasa naredil razliko in nato srečanje mirno pripeljal do konca ter se veselil še druge lovorike v dveh dneh.

Rezultata finalnega turnirja:
POLFINALE:
Branik Maribor : Ljubljana Slovan 6:19 (1:6, 0:0, 1:7, 4:6)
Branik: Pajnik in Herzog 2, Seljak in M. Robnik 1, Kulenović, Viher, Kačič, Imširović, Donko, Breznik, Bauman. Trener: Robert Grubišić Čabo.
LJ Slovan: Poličnik 4, B. Kirasič, Petković in Radovanović 3, Babić 2, Ja. Klobučar, Poznik, Zidar in Ćetković 1, Karničar, Bajc, Rauter. Trener: Martin Puš.
FINALE:
Triglav Kranj : Ljubljana Slovan 16:8 (4:2, 6:1, 2:1, 4:4)
Triglav: Rajlić 5, N. Štromajer 4, Lukić, Laketić in Cvijanović Tepina 2, Šmrković 1, Osel, Peric, A. Vujanović, Baggia, A. Grabec, Velikanje, Udovč. Trener: Rado Čermelj.
LJ Slovan: Ćetković 3, Petković 2, B. Kirasič, Radovanović in Babić 1, Karničar, Ja.. Klobučar, Poličnik, Poznik, Zidar, Bajc, Rauter. Trener: Martin Puš.

V prvenstvu je sicer izven konkurence nastopil še celjski Posejdon, predčasno je tekmovanje zaključil koprski Grafist, kot tuji moštvi pa sta nastopila tudi Borac in Pula.

Tudi kadete do konca sezone čaka še pokalno tekmovanje, ki bo 12. junija v Kranju. Žreb je določil, da se bosta v polfinalu udarila tokratna finalista, Branik pa bo nasprotnika čakal v finalu.

FOTO: AVK Triglav Kranj in Mojca Kirasič/VK Ljubljana Slovan

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.