Slovenski vaterpolisti potujejo na sredozemske igre

V četrtek bo na sredozemske igre v Oranu v Alžiriji, ki bodo potekale od 25. junija do 5. julija, odpotoval prvi del slovenske ekspedicije. Med njimi bo tudi slovenska vaterpolska reprezentanca, za katero bodo igrali vaterpolisti rojeni leta 2004 in mlajši. Prva tekma na sredozemskih igrah jih čaka že v petek, ob 10. uri, ko se bodo v skupini B pomerili s Portugalsko, dan pozneje, jih ob 12. uri čaka tekma s Srbijo, po prostem dnevu pa se bodo v svoji skupini pomerili še s Francijo ob 12. uri in nato še Črno goro ob 10. uri.

Še pred četrtkovim odhodom v Alžirijo je izbrance Jureta Škofa čakalo še obvezno testiranje na covid-19, v četrtek pa se bo trinajsterica pridružila preostalim slovenskim športnicam in športnikom, ki bodo potovali v Alžirijo. Zaradi končnice državnega prvenstva mladi slovenski vaterpolisti niso imeli niti dneva skupnih priprav, toda glede na to, da gre večinoma za igralce, ki so pred dvema mesecema igrali v kvalifikacijah za EP do 19 let, uigranost vendarle ne bi smela biti večja težava. Tudi zato, ker so v rednem delu državnega prvenstva vsi igrali za Gorico.

»Z izjemo Seljaka, Kačiča in Zdravković Gligorovskega so vsi igrali v končnici državnega prvenstva ali za prvaka ali za tretje mesto, tako da bi morali biti vsi v dobri formi. Po koncu prvenstva so vsi trenirali v svojih klubih, tisti, ki so s prvenstvom končali prej, pa so imeli svoj plan treningov in verjamem, da bomo šli v Alžirijo dobro pripravljeni. Fantje se med sabo dobro poznajo, že nekaj časa so skupaj, tako da s te strani ne vidim večjih težav,« je pred odhodom na sredozemske igre dejal Škof, selektor slovenske mladinske vaterpolske reprezentance.

Večja težava bo, kako priti do vsaj ene zmage, da bi v nadaljevanju vaterpolskega turnirja igrali vsaj za uvrstitev od petega do osmega mesta.

»Že v petek nas čaka tekma s Portugalci, potem si sledijo še tekme s Srbijo in po dnevu odmora s Francijo in Črno goro. Želja in cilj je, da dobimo vsaj eno tekmo, in če bodo vse druge reprezentance prav tako letnik 2004 in mlajši, je to lahko dosegljivo. Verjamem, da smo tega sposobni,« v svoje izbrance verjame Škof, ki pa še vedno ne ve, ali bo Slovenija igrala tudi na svetovnem prvenstvu do 18 let, ki bo sredi avgusta v Beogradu.

Na sredozemskih igrah bodo za slovensko reprezentanco igrali: Alan Lončarevič, Aleksander Cerar, Aleksander Paunović, Gašper Fičur, Jaša Lah, Jošt Čarni, Jurij Seljak, Lukas Zdravković Gligorovski, Matija Bernard Čanč, Nejc Osel, Nikola Rajlić, Samo Koder in Tim Kačič. Selektor: Jure Škof, pomočnik: Nikola Hajdin.

V skupini A bodo nastopile reprezentance Grčije, Turčije, Italije in Španije. Najboljši dve ekipi iz vsake skupine se bo borilo za kolajne, tretje in četrtouvršene ekipe za mesta od pet do osem, za petouvrščeno ekipo skupine B pa bo prvenstva konec že po rednem delu tekmovanja.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.