Na SP v Budimpešti so na sporedu izločilni boji

V Budimpešti se je končal prvi del svetovnega prvenstva v vaterpolu. Slovenska nasprotnika na bližnjem evropskem prvenstvu v Splitu, Madžarska in Srbija, sta v svojih skupinah osvojila prvo mesto in sta se že neposredno uvrstila v četrtfinale. Tako kot tudi Grčija, Španija in branilka naslova, Italija, pa bo v osmini finala igrala z Avstralijo.

Domačinka svetovnega prvenstva, Madžarska, Grčija, Španija in Srbija so bile najbolj uspešne v svojih predtekmovalnih skupinah, tako da so se že neposredno uvrstile v četrtfinale. Kdo bodo njihovi nasprotniki bo znano po jutrišnjih tekmah osmine finala. Pari osmine finala so: Italija – Avstralija, Južna Afrika – ZDA, Črna gora – Japonska in Gruzija – Hrvaška. Če bo šlo vse po napovedih, bosta v četrtfinalu na sporedu dva zelo zanimiva obračuna, prvi bo med Madžari in aktualnimi svetovnimi prvaki izpred treh let v Južni Koreji, Italijani ter Srbi in Hrvati. Grčija bo igrala z boljšim iz dvoboja Južna Afrika in ZDA, Španija pa z boljšim iz dvoboja med Črno goro in Japonsko.

Že danes so v Budimpešti na sporedu tekme osmine finala ženskega svetovnega prvenstva. V četrtfinale so že uvrščene Američanke, ki so trikratna zaporedne svetovne prvakinje, skupaj imajo šest naslovov, Italijanke, Avstralke in Grkinje. Za uvrstitev v četrtfinale pa danes igrajo: Nova Zelandija – Italija, Kazahstan – Španija, Madžarska – Argentina in Kanada – Nizozemska.

Naslovnica – Alvaro Granados (ŠPA) Foto Krsto Vulović

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.