Visok poraz Azerbajdžana jih ne sme uspavati

Z današnjimi tekmami se je v Larisi in Volosu v Grčiji začelo prvo svetovno prvenstvo za kadete (U-16). V prvi tekmi skupine B je Hrvaška s kar 34:2 (8:0, 8:1, 10:0, 8:1) premagala Azerbajdžan, ki bo v ponedeljek, ob 17. uri, nasprotnik slovenske izbrane vrste, ki je bila v prvem krogu prosta. Izbranci Nikole Hajdina bodo v torek, že ob osmi uri, igrali še s Hrvaško.

Hrvaški vaterpolisti so se v uvodni tekmi poigrali z azerbajdžanskimi vrstniki, že sam izid pa dovolj zgovorno govori o razmerju moči v vodi. Čeprav so bili Hrvati od prve minute naprej boljši nasprotnik, so tekmo do zadnje minute odigrali resno, brez podcenjevanja. Tekmo so si ogledali tudi slovenski kadeti, ki so po njej še toliko bolj prepričani o jutrišnji zmagi. Vendar bodo svojo večjo kakovost morali potrdili še v bazenu.

»V prvem krogu smo bili prosti, a smo izkoristili dan za ogled tekme svojih nasprotnikov. Tekma je bila nezanimiva, ob takšni kakovostni razliki med nasprotnikoma, smo težko videli kaj pametnega. Mislim, da je Azerbajdžan nima posameznika, ki bi nam lahko povzročal težave. Težave lahko povzročimo samim sebi. V kolikor bomo na ravni, kot si jo želimo, ne bi smelo biti vprašanja glede zmagovalca in to z vsem dolžnim spoštovanjem do nasprotnika,« je prepričan Novogoričan Miha Šantak.

O tehnični plati prvenstva pa je spregovoril Tadej Peranovič, sicer pomočnik selektorja Nikole Hajdina, ki se je včeraj udeležil tehničnega sestanka. »Poleg ustaljenega protokola je bilo veliko poudarka na disciplini. Ker gre za prvo svetovno prvenstvo za to starostno skupino in so tekmovalci že zelo mladi, želijo usmeriti fokus sojenja in vsega kar sodi zraven, v vzgojo in fair-play. Vsakršno neprimerno obnašanje bo strogo sankcionirano,« je povedal Peranovič.

Danes je imela Hajdinova četa še en trening, na katerem so trenirali skupaj z Avstralci. Fantje že nestrpno čakajo na sploh prvi nastop katerekoli slovenske vaterpolske reprezentance na svetovnem prvenstvu.

FOTO: Mojca Kirasič

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.