Ob pomoči navijačev po tretjo zmago na EP

Slovenske vaterpoliste po solidni predstavi proti Madžarski v svoji uvodni tekmi skupine D evropskega prvenstva v Splitu, po dnevu premora, v sredo, že ob 9. uri, čaka obračun z Izraelom. Za obe ekipi bo to zelo pomembna tekma, saj se bo zmagovalec dvoboja uvrstil med dvanajst najboljših ekip prvenstva. Izbranci Krištofa Štromajerja bodo imeli tudi podporo s tribun.

Uvodna tekma z Madžarsko je v slovenskem taboru že pozabljena. V prvih dveh četrtinah, še zlasti v prvi, so slovenski vaterpolisti dokazali, da znajo tudi oni igrati vaterpolo, v nadaljevanju je do izraza prišla večja kakovost aktualnih evropskih prvakov. Izkoristili so praktično vsako napako slovenske ekipe, naravnost fantastičen pa je bil izkoristek njihove igre z igralcem več. Od osmih napadov z igralcem več so jih izkoristili sedem, na drugi strani Slovenija od devetih le enega. 

»S tekmo proti Madžarski smo v celoti lahko zadovoljni, moramo pa ostati realni. Dobro se ve, kdo so Madžari in kdo smo mi, zato fantom lahko čestitam za boj od prve do zadnje minute. Predvsem v prvih dveh četrtinah smo igrali dobro, da pa bi bili vsaj približno tako učinkoviti kot Madžari v igri z igralcem več, bi morali trenirati proti močnejšim ekipam od naše,« je po prvi slovenski tekmi v Splitu dejal selektor Krištof Štromajer, ki se je, tako kot njegovi izbranci, že popolnoma osredotočil na jutrišnji obračun z Izraelom.

»Specifika te tekme bo, da bo že ob 9. uri. Vstati bomo morali ob šestih zjutraj, ob pol sedmih bo zajtrk, nato se začne priprava na tekmo. Med pripravami smo imeli nekaj treningov ob takšni uri, ampak za oboje bo isto,« se na zgodnjo uro ne želi izgovarjati slovenski selektor, ki je kot igralec sodeloval na dveh evropskih prvenstvih. Seveda si je tudi ogledal tekmo med Srbijo in Izraelom, vendar pa zaradi kakovostne razlike ni videl prav veliko. Izstopajo trije igralci, vprašanje pa je, kaj vse so »skrivali« pred slovensko izbrano vrsto. 

Za Izrael je to prvi nastop na evropskih prvenstvih. Nanj so se uvrstili preko kvalifikacij, v zadnjih letih pa je njihova vaterpolska zveza zelo veliko vlagala v vaterpolo in v mlajših kategorijah organizirala več evropskih in svetovnih prvenstev. Tudi prihodnje člansko prvenstvo bo v Tel Avivu.

»Ne bi rekel, da je to dan D za nas, je pomembna tekma, ne bi pa se želel obremenjevati. Fantom bom rekel, naj uživajo v igri, igrajo svoj vaterpolo in običajno, ko vse to strneš, rezultat pride. Tega se nadejam in verjamem, da bodo dali vse od sebe. Upam, da bomo po tekmi veseli,« je še dejal Štromajer, ki je na prvi tekmi prvenstva na tribunah pustil Matica Rahneta in Vukašina Stefanovića. 

Slovenski vaterpolisti na tekmi z Izraelom navkljub zgodnji uri ne bodo sami. Na tribunah bodo tudi slovenski navijači, ki zagotovo ne bodo štedili svojih grl. 

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.