Koprske vaterpoliste bo v novi sezoni vodil Marino Cetin

V vrstah sedemkratnih državnih prvakov, Grafist Kopra, ki je v minuli sezoni osvojil četrto mesto, se v novi sezoni obeta nekaj sprememb. Najbolj pomembna bo na mestu trenerja, kjer bo Tea Galića zamenjal Marino Cetin, ki je pred leti že vodil koprske vaterpoliste in bil z njimi tudi že državni prvak, novinec je Amel Turković, ki ima italijansko državljanstvo, v klub se je vrnil vratar Alexander Deković.

»Teu Galiču je potekla pogodba s člansko ekipo, v novi sezoni bo vodil ekipo U-13, člansko pa bo prevzel Marin Cetin, ki bo vodil tudi mladinsko ekipo U-19. Drugi trenerji v klubu bodo v novi sezoni še Milisav Janošević, ki bo skrbel za selekciji U-17 in U-15, nad vaterpolo šolo in U-12 pa bo bedel Rok Crnica,« je trenerje, ki bodo v letošnji sezoni vodil koprske vaterpolske ekipe, predstavil Dušan Lončarevič, športni direktor Grafist Kopra, ki je spregovoril tudi o igralskem kadru v novi sezoni.

»Prav veliko sprememb v ekipi ne bo, saj večina igralcev ostaja. Z igranjem vaterpola so prenehali Borut Anzeljc, Andrija Šulić, ki bosta sicer registrirana in bosta pomagala po potrebi ter vratar Marko Prcać. Milisav Janošević in Milan Jačimović sta dobila slovensko državljanstvo, tako da bomo imeli ob Stefanu Giorgiju še enega tujega igralca in sicer Amela Turkovića, ki je prišel iz Triestine. Ob mladih Alanu Lončareviću in Boru Parovelu bo v vratih še povratnik Alexander Deković, drugi pa so še iz lanske sezone. Med njimi so Matej Nastran, ki bo igral še eno sezono, Boško Krivičić, brata Jure in Matija Grižon, mladinski reprezentant Gašper Fičur, kadetska reprezentanta Teo Bašić in Miha Šantak pa Samo Koder in Stefan Sajko. To pomeni, da bomo imeli mešanico mladih in izkušenejših igralcev.«

Koprski vaterpolisti se na novo sezono pripravljajo že nekaj časa. Trenirajo vsakodnevno, odigrali so tudi že nekaj pripravljalnih tekem z drugo ekipo Triestine, v načrtu imajo tudi tekme z njeno prvo ekipo, načrtujejo pa tudi tekme s Calcit Waterpolom, Ljubljano Slovanom in hrvaškimi klubi, tako da naj bi sezono v novoustanovljeni Alpe Waterpolo ligi začeli dobro pripravljeni.

»Vsekakor bo Alpe Waterpolo liga za vse slovenske klube pridobitev. Ni nam všeč, da bodo te tekme veljale tudi za slovensko državno prvenstvo, ker menimo, da bi moralo biti posebej, ampak takšna je bila odločitev zveze. Najprej smo mislili, da bi v njej izkušnje nabirali mlajši igralci, zdaj bomo morali ves čas igrati z vsemi najboljšimi. Ampak dobro, o tem lahko razmišljamo v prihodnosti, vendar smo v vsakem primeru zadovoljni, da bo več tekem in da se bomo pomerili z različnimi nasprotniki. Potem je tu še pokal, kjer tudi imamo svoje želje. Za to sezono bo to dovolj, morda bomo že v prihodnji skušali narediti korak naprej, kajti pokrovitelja zdaj imamo, to ostaja Grafist,« je še dodal Lončarević. V Kopru imajo v mlajših selekcijah nekaj več težav le pri U-17, ker je zaradi časov covida-19 veliko igralcev prenehalo z igranjem, zato pa se je v šolo vaterpola vpisalo več kot 60 otrok, kar je vsekakor spodbuden podatek.

Naslovnica: Teo Galič v vlogi trenerja članov Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.