Pomlajeni in okrepljeni Triglav v evropski boj

Po letu 2020 se v Pokriti olimpijski bazen v Kranju spet vrača vrhunski klubski vaterpolo, saj bo aktualni slovenski državni prvak, AVK Triglav, od četrtka do nedelje domačin kvalifikacijske skupine C za nastop v evropskem pokalu LEN. Njihov prvi, četrtkov nasprotnik bo Valis iz Valjeva (18.40). Petek prinaša dvojni spored – ob 11.40 bodo Triglavani igrali s špansko Terrasso, v večernem terminu, ob 18.40 pa s francoskim Strasbourgom. Za konec štiridnevnega turnirja jih v soboto čakata še tekmi s Honvedom iz Budimpešte (18.40) in v nedeljo s Telimarjem iz Palerma (11.40).

Za varovance Krištofa Štromajerja bo prvi krog kvalifikacij pokala LEN prišel prezgodaj. Že, ko je bil pred dobrim mesecem dni v Splitu med evropskim prvenstvom izpeljan žreb, je bilo jasno, da časa za kakšne temeljitejše priprave ne bo, za  nameček pa Kranjčani v novo sezono vstopajo z dokaj spremenjeno zasedbo, pestijo pa jih tudi določene zdravstvene težave.

»Ker je bila večina naših igralcev celo poletje zasedena z reprezentanco, bo ta turnir zagotovo za nas prekmalu. Priprave smo začeli 13. septembra, torej so imeli igralci po Splitu le teden dni premora, kar je absolutno premalo po takšnem poletju, ampak drugače ni šlo. Začetek je minil v nekoliko okrnjeni zasedbi, že takrat pa smo vedeli, da bomo v novo sezono krenili brez Jaše Kadivca (odšel je v Primorje), Andraža Pušavca, Jake Štirna ter Roka Bečića, ki so prenehali z igranjem vaterpola. Upamo sicer, da si premislijo, zato ostajajo na seznamu ekipe tudi za to sezono. Že v tistem času se je vedelo, da bo moral Jaša Lah na operacijo kile, ki jo je imel konec septembra, službeno odsoten pa je Benjamin Popović, kar pomeni, da nam manjka šest igralcev iz lanske sezone. S tem, da sta se v tem tednu pojavili še dve težavi, Juš Vončina ima maturitetno ekskurzijo in ne bo mogel odigrati celotnega turnirja, Aljaž Troppan, povratnik v ekipo, pa ima težave s poškodbo,« je o težavah z igralskim kadrom spregovoril trener kranjskih vaterpolistov.

Že po žrebu v Splitu se je pojavila ideja, da bi v pokalu LEN pravzaprav igrala reprezentanca Slovenije, ki bi sicer igrala za Triglav. Žal se je ZVDS po evropskem prvenstvu morala ukvarjati z drugimi zadevami, tako da ni bilo nič dorečenega. Kljub temu bodo Kranjčani imeli pomoč s strani slovenskih klubov.

»Resnično bi se rad zahvalil Calcit Waterpolu, Ljubljani Slovanu in Maribor Braniku, ki nam bodo za turnir v Kranju posodili svoje igralce. Iz Kamnika računamo na Aleksandra Cerarja, iz Ljubljane na Eneja Potočnika in Matijo Bernarda Čanča ter iz Maribora na Tima Kačiča in Jurija Seljaka. Na vse te igralce v prihodnosti lahko slovenski vaterpolo še kako računa in prepričan sem, da jim bodo te izredno močne tekme koristile v njihovih nadaljnjih karierah, s tem pa bo zagotovo pridobila tudi reprezentanca. Nadejam se, da bomo nocoj vsi na treningu in da pred začetkom kvalifikacij naredimo vsaj en skupni trening,« je želja Krištofa Štromajerja pred četrtkovo tekmo v valjevskim Valisom.

»Dejstvo je, da v Kranj spet prihaja vrhunski vaterpolo. Tisti, ki ima rad vaterpolo, bo od četrtka do nedelje užival na kranjskem pokritem bazenu, tekme bodo kakovostne, kako pa se bomo mi odzvali, je težko reči. Imeli bomo daleč najmlajšo ekipo, v kateri bo veliko igralcev letnika 2003, 2004 in celo 2005, tako da bom fantom pred turnirjem samo dejal, naj uživajo v igri, dajo vse od sebe, naj se dotaknejo tega vrhunskega vaterpola. Vsem bo to zelo koristilo v njihovih nadaljnjih karierah, prepričan pa sem, da bo s tem v prihodnosti pridobila tudi slovenska reprezentanca,« je še dejal Štromajer, ki ni želel izpostaviti nobene ekipe.

V lanski sezoni je pokal LEN osvojila španska ekipa Sabadell, ki bo s posebnim povabilom v letošnji sezoni igrala v ligi prvakov. Najboljše štiri ekipe iz vsake skupine se bodo uvrstile v naslednji krog, peto in šesto moštvo v svojih skupinah pa bosta sezono lahko nadaljevali v novoustanovljenem pokalu LEN Challenger.

Spored vseh tekem: LEN EURO Cup Kranj Competition Schedule Final.20220928 (1)

Prenos vseh tekem bo na TržičTV.

Skupine v evropskem pokalu LEN:

Skupina A (Solun, Grčija): Solaris (Hrvaška), Ludwigsburg 08 (Nemčija), Montpellier (Francija), Tenerife Echeyde (Španija), PAOK Solun (Grčija), ZV De Zaan (Nizozemska).

Skupina B (Sirakuza, Italja):Szolnok Dozsa (Madžarska), Partizan Beograd (Srbija), Ortigia Sirakuza (Italija), Ydraikos NC (Grčija), Pays d’Aix (Francija), ZVL 1886 (Nizozemska).

Skupina C (Kranj, Slovenija): Terrassa (Španija), Team Strasbourg (Francija), Honved Budimpešta (Madžarska), Telimar Palermo (Italija), Valis Valjevo (Srbija), Triglav Kranj (Slovenija).

Skupina D (Barcelona, Španija): Trieste (Italija), Apollon Smyrnis (Grčija), Mediterrani (Španija), Crvena Zvezda (Srbija), BVSC-Zuglo (Madžarska), SKP Košice (Slovaška).

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.