Navkljub porazu pohvale za kranjske vaterpoliste 

Vaterpolisti AVK Triglava so v pokritem olimpijskem v Kranju v svoji prvi tekmi skupine C prvega kroga kvalifikacij pokala LEN izgubili proti ekipi Valis Valjevo s 6:8 (1:2, 2:2, 1:3, 2:1). V petek Kranjčane čakata dve tekmi, ob 11.40 bodo igrali s špansko Terrasso, v večernem terminu, ob 18.40 pa še s francoskim Strasbourgom. Na turnirju sta še Honved Budimpešte in Telimar iz Palerma.

AVK Triglav Kranj – VK Valis 6:8 (1:2, 2:2, 1:3, 2:1)

POB Kranj, sodnika: Mustata, Radić.

Triglav: Beton, Kačič, Čanč, Rahne, Potočnik, Gostić D. 1, Rajlić 1, Gostić M. 1, Seljak, Justin 2, Paunović 1, Cerar A. in Osel. Trener Krištof Štromajer, pomočnik Jaka Mikoletič.

Valis:Bulajić, Pošmuga, Rouwenhorst, Bursać 2, Arsenović, Obradović, Radanović 2, Yazdankhah, Baucalo 1, Anđelić 3, Almasi, Mitrović in Popadić. Trener Miloš Saković.

Prvi nasprotnik Kranjčanov v prvem krogu kvalifikacij pokala LEN zanje ni bil neznanka, saj so se z Valjevčani pomerili že na zadnjem turnirju lanskoletne regionalne lige. Tudi takrat je bila tekma v Kranju, s 15:11 so zmagali gostje, ki so bili na koncu v tem tekmovanju drugi, Kranjčani so bili deveti, v srbskem prvenstvu pa je bil Valis sedmi. 

V Valjevu so bili po lanski sezoni še bolj zadovoljni z naslovom mladinskih srbskih državnih prvakov, kar nekaj igralcev pa je nocoj igralo v kranjskem bazenu. S še mlajšo ekipo so bili v bazenu Kranjčani, ki so bili v primerjavi z lansko ekipo brez kar sedmih igralcev, manjkal pa je tudi povratnik Aljaž Troppan, pomlajene in oslabljene domačine pa so okrepili Aleksander Cerar iz Kamnika, iz Ljubljane sta prišla Enej Potočnik in Matija Bernard Čanč ter iz Maribora Tim Kačič in Jurij Seljak. 

Prva četrtina je bila za domačo ekipo obetavna. Vanjo so vstopili hrabro, brez strahu, zelo dobro so igrali v obrambi. V vratih je bil razpoložen Jure Beton, ki pa je peti minuti prvič klonil, ko ga je premagal Nikola Bursač, minuto zatem je bil uspešen še Vuk Anđelić. Vendar zaostanek dveh golov ni zaustavil domače ekipe, ki je imela v napadu tudi nemalo smole, saj je dvakrat zadela okvir gostujočih vrat, dve minuti pred prvim odhodom na odmor pa je Milana Bulajića s petih metrov premagal Jan Justin.

V začetku druge četrtine so imeli Kranjčani lepo priložnost za izenačenje, toda strel s petih metrov Eneja Potočnika je gostujoči vratar ubranil, že v naslednjem napadu pa je Srđan Baucalo dosegel nov gol za Valis. Ob igralcu več je Nikola Rajlić znižal zaostanek kranjske ekipe, toda pred polčasom so gostje zadeli še enkrat. Sedemnajst sekund pred je Kranjčane v igri ohranil Marko Gostić s strelom od daleč.

Čeprav je tudi v tretji četrtini Beton dobro opravil svoje delo, ubranil je tudi petmetrovko Bursaču, so Valjevčani svojo prednost povečali že na štiri gole. Kranjčani so bili premalo zbrani v napadu, na drugi strani so s tremi zaporednimi goli gostje prišli do vodstva s 7:3. Po lepem samostojnem prodoru na desni strani je Aleksander Paunović sam prišel pred gostujočega vratarja in ga tudi premagal.      

Zadnja četrtina se je za AVK Triglav začela na najboljši možni način, z drugim golom Jana Justina, že v naslednjem napadu ob igralcu več pa je nov zadetek domači ekipi spet preprečil okvir vrat. Štiri minute pred koncem tekme je bil Matija Bernard Čanč sam pred Bulajićem, vendar je srbski vratar njegov strel ubranil, tako kot nekaj sekund zatem še enega. Podobno kot že nekajkrat na tekmi so Srbi zapravljene priložnosti domačinov kaznovali z golom. Dve minuti in pol pred koncem tekme je svoj tretji gol dosegel Anđelić. S tem je bila tekma odločena, navkljub porazu pa si Kranjčani zaslužijo vse pohvale za igro, predvsem v obrambi, v napadu pa jim je zmanjkalo nekaj več zbranosti, pa tudi moči. V zaključku tekme je ob igralcu več poraz domače ekipe ublažil Dejan Gostić.

Za Kranjčane je dva gola dosegel Jan Justin, po enega pa Marko in Dejan Gostić, Aleksander Paunović in Nikola Rajlić, za Valis Valjevo pa Vuk Anđelić 3, Nikola Bursač in Aleksandar Radanović po 2 ter Srđan Baucalo 1.

Izjava po tekmi

Jan Justin, vaterpolist AVK Triglava: »Tekmo smo odprli, kot smo se dogovorili, odlično v obrambi, saj nismo dobili lahkih golov. Prav tako smo igrali pametno v napadu, nasprotniku smo preprečili protinapad, žal smo bili premalo natančni pri strelih na vrata nasprotnika. Takšne tekme so za nas velika priložnost za nas, kajti tekme v slovenski ligi niso tako močne in samo ob takšnih tekmah lahko napredujemo.«

V prvi tekmi turnirja je Honved iz Budimpešte premagal špansko Terrasso z 11:7 (3:1, 2:1, 3:2, 3:3), v večerni tekmi pa se bosta pomerili ekipi Palerma in Strasbourga. 

Naslovnica: Jan Justin Tit Košir

Miha Štamcar
Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.