Kranjčani bodo domačini tudi v pokalu Challenger

Vaterpolisti kranjskega AVK Triglava, ki so se izkazali z organizacijo turnirja prvega kroga kvalifikacij pokala LEN, bodo tudi eden od prirediteljev prvega kroga novoustanovljenega pokala Challenger. Od 11. do 13. novembra bodo v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju gostili KVIK Kastrup (Danska), Apollon Smyrnis (Grčija) in Ludwigsburg 08 (Nemčija).

Varovanci Krištofa Štromajerja, ki se marljivo pripravljajo na začetek Alpe vaterpolo lige, začela se bo prihodnjo soboto, so na turnirju pokala LEN osvojili resda šesto mesto, vendar z igro niso razočarali. Novo mednarodno preizkušnjo bodo imeli spet sredi prihodnjega meseca, ko bodo gostili skupino D v pokalu Challenger.

Na papirju bosta v skupini, ki jo bodo gostili Kranjčani, prva favorita za napredovanje v naslednji krog nemški Ludwigsburg 08 in grški Apollon Smyrnis. Oba sta v prvem krogu pokala LEN v svojih skupinah osvojila peto mesto. Medtem ko se nemško prvenstvo še ni začelo, je Apollon Smyrnis v skupini grškega prvenstva dobil obe do zdaj odigrani tekmi. V skupini D bo še KVIK Kastrup, štirikratni danski državni prvak, ki je petkrat slavil tudi v nordijski ligi.

O naslednjih tekmecih Kranjčanov je nekaj besed povedal tudi trener Krištof Štromajer: “Veseli nas, da je turnir zopet v Kranju. Grki so zelo močni, Nemci malo slabši od njih in pa Danci, ki so za nas popolna neznanka. To so ekipe, s katerimi bomo lažje igrali kot s tistimi pred tednom dni. Upam, da se vrne še kakšen igralec in da poskušamo osvojiti eno od prvih dveh mest.”

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.