Do najvišje zmage Kranjčani, derbi Ljubljani Slovanu

S turnirjem v Gradcu se je začelo tekmovanje v Alpe Waterpolo ligi, v kateri sta bila že prvi dan na sporedu dva slovenska obračuna. Ljubljana Slovan je z 11:9 (2:2, 2:3, 4:2, 3:2) premagala Calcit Water Polo, AVK Triglav pa je s kar 20:4 (6:1, 4:1, 4:0, 6:2) ugnal Grafist Koper.  

V zadnjem trenutku je sodelovanje v Alpe Waterpolo ligi odpovedal banjaluški Borac, tako da bo v njej nastopalo le deset ekip. Največ razlogov za dobro voljo ima kranjski Triglav, ki je visoko premagal Koprčane, prav tako so z zmago proti Kamničanom zadovoljni tudi v ljubljanskem taboru. Prvi dan dvodnevnega turnirja so po tri točke vpisali še domačini turnirja, Pallanuoto Trieste z zmago proti WBC Tirolu, ki je edini igral dve tekmi in obe izgubil ter Opatija, ki je premagala ASV Wien.

WBV Graz – WBC Tirol  17:12 (4:6, 3:1, 4:3, 6:2)

Turnir v Gradcu sta odprli avstrijski ekipi, zmage pa so se veselili Gradčani, čeprav so po prvi četrtini zaostajali za dva gola. S kar osmimi goli se je v ekipi domačega Gradca izkazal Tobias Lang, štiri je dosegel Lukas Dano. Za ekipo iz Innsbrucka je Philipp Perisutti dosegel pet golov.

VK Ljubljana Slovan – Calcit Water Polo 11:9 (2:2, 2:3, 4:2, 3:2)

Ljubljančani so v novo sezono vstopili z dvema hrvaškima vaterpolistoma, ki sta že na prvi uradni tekmi potrdila svojo kakovost. Igor Cuomo je dosegel tri gole, dobro je svojo nalogo v vratih opravil tudi Roko Lazić. V izenačeni tekmi so na polovici z golom prednosti vodili Kamničani, toda že na začetku tretje četrtine so do vodstva prišli ljubljanski vaterpolisti, ki so z golom Cuoma prvič prišli do dveh golov prednosti (9:7). Ko je Vukašin Stefanović slabi dve minuti pred koncem zadel za 11:8, je bila tekma odločena, Tilen Leskovec pa je z golom iz petmetrovke samo še ublažil poraz svoje ekipe.

Za Ljubljano Slovan so po tri gole dosegli Igor Cuomo, Vukašin Stefanović in Matija Bernard Čanč, po enega pa Enej Potočnik in Martin Puš. V kamniški ekipi je bil s štirimi goli najbolj razpoložen Tilen Leskovec, po dva sta dosegla Aleksander Cerar in Blaž Briški ter enega Rok Bergant. 

VK Opatija – ASV Wien  9:6 (2:0, 0:2, 4:1, 3:3)

Opatija, za katero bo v novi sezoni igral tudi Marko Blažić, ki pa ga v Gradcu ni bilo, je v tretji četrtini strla odpor Dunajčanov. Največ zaslug za zmago Opatije je imel s tremi goli Sven Augusti, pri Dunajčanih je trikrat v polno zadel tudi Adam Mitruk.

Pallanuoto Trieste – WBC Tirol  11:9 (4:2, 3:3, 3:2, 1:2)

Tržačani, ki igrajo z drugo ekipo, so se morali pošteno namučiti, da so strli odpor Tirolcev. Najbolj razpoložen v njihovih vrstah je bil Giorgio Medici s tremi goli, po dva gola sta dosegla Alessandro Fumo in Francesco Casavola, za Tirol so se s po dvema goloma izkazali Philipp Perisutti, Johannes Gratzl in Bence Varro.

VD Grafist Koper – AVK Triglav Kranj  4:20 (1:6, 1:4, 0:4, 2:6)

Že po prvi četrtini je bilo v zadnji tekmi prvega dne turnirja v Gradcu jasno, kdo bo vknjižil prve tri točke. Koprčani, ki so igrali brez Mateja Nastrana, so bili ves čas v podrejenem položaju, na drugi strani so Kranjčani, čeprav so še vedno brez Jaše Laha in Benjamina Popovića, poškodovan pa je tudi Matic Rahne, pridno polnili njihovo mrežo. Svoj prvi gol v članski konkurenci je dosegel mladi Filip Cvijanović Tepina, ki mu bo ta tekma zagotovo ostala v lepem spominu. S petimi goli se je v kranjski ekipi izkazal Nikola Rajlić, tri je dosegel Nikola Lukić, po dva Jaka Grabec, Juš Vončina, Jan Justin in Aleksander Paunović, ob Cvijanović Tepini pa so po gol dosegli še Aljaž Troppan ter Dejan in Marko Gostić. Za Koprčane so se med strelce vpisali Gašper Fičur z dvema goloma, po enkrat pa Boško Krivičić in Jure Grižon.

V nedeljo bodo na sporedu štiri tekme: Branik Maribor – Ljubljana Slovan (9.00), Calcit Water Polo – Pallanuoto Trieste (10.30), WBW Graz – Grafist Koper (12.00),  ASW Wien – Branik Maribor (13.30).

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.