Ljubljana Slovan in Graz do drugega kompleta točk

Nedelja je, zaradi že včeraj omenjene odpovedi Borca, prinesla le štiri srečanja. Prvič se je v Alpe Waterpolo ligi predstavil še peti slovenski klub, ki nastopa v tem tekmovanju, Branik iz Maribora.

Prav Mariborčani so otvorili dan, potem ko so se, v novem slovenskem obračunu udarili z Ljubljano Slovan. Sledilo je srečanje med kamniškim Calcitom in Trstom, nato je gostitelj Graz igral s Koprčani, prvi turnir pa sta sklenila Branik s svojo drugo tekmo dneva in Dunaj.

AVK Branik Maribor – VK Ljubljana Slovan 7:15 (2:4, 1:5, 1:2, 3:4)

Na edini povsem slovenski tekmi dneva so Ljubljančani upravičili vlogo favorita in se veselili še druge zmage v drugem nastopu. Gostje so vodili vse od samega začetka in postopno višali prednost, ki je na koncu znašala osem zadetkov. Pri Mariborčanih sta bila dvakrat natančna Luka Globovnik in Tim Kačič, pri Ljubljani pa sta s po štirimi zadetki prednjačila Matija Bernard Čanč in Enej Potočnik.

Calcit Water Polo – Pallanuoto Trieste 17:15 (1:3, 5:4, 5:3, 6:5)

Na drugi tekmi dneva so Kamničani, po včerajšnjem porazu z Ljubljano, prve točke lovili proti Tržačanom. To jim je na koncu tudi uspelo, čeprav so bili ob polčasu mladi upi Trsta še v prednosti. Pri slovenskih podprvakih se je, po včerajšnji ničli, tokrat razigral Martin Stele, ki je zabil šest golov, s tremi pa mu je sledil Blaž Briški. Pri gostih je bil štirikrat natančen Alessandro Fumo, po trikrat pa Ricardo Liprandi in Miloš Janković.

WBV Graz – VD Grafist Koper 11:9 (2:3, 5:4, 3:2, 1:0)

Koprčani so, po visokem porazu proti Triglavu, prve točke lovili proti domačinu prvega turnirja. V zelo izenačenem srečanju jim to na koncu ni uspelo, Graz pa se je, tako kot Ljubljana Slovan, razveselil drugega popolnega kompleta točk. Pri domačinih sta tri gole dosegla Tobias Lang in Karoly Szavai, pri Kopru pa je Mihi Šantaku s tremi zadetki sledila trojica, ki je dodala po dva.

ASW Wien – AVK Branik Maribor 17:8 (3:2, 4:0, 4:2, 6:4)

Mariborčani so odprli dan, sklenili pa celoten prvi turnir. Priložnost za prvo zmago bodo morali iskati na naslednjih srečanjih, saj se je tudi Dunaj izkazal za premočnega nasprotnika. Odločilna je bila predvsem druga četrtina, ki so jo vaterpolisti iz avstrijske prestolnice dobili s plus štiri. Pri Dunajčanih je Adam Mitruk zabil petkrat, Andrej Janicek in Mladen Savić pa trikrat. Pri Braniku se je s petimi goli izkazal Tim Kačič, dva je dodal tudi Jurij Seljak.

Po prvem turnirju, na katerem je večina ekip odigrala po dve srečanji (Triglav in Opatija zaradi odpovedi Borca le eno), se s šestimi točkami lahko pohvalita Ljubljana Slovan in Graz. Tri imajo na svojem kontu pri Triglavu, Opatiji, Calcitu, Trstu in Dunaju, na prve točke pa še čakajo Tirol, Koper in Branik.

Drugi turnir bo na sporedu 26. in 27. novembra na kopališču Kodeljevo v Ljubljani. Kmalu bo, zaradi že nekajkrat omenjene odpovedi Banjalučanov, znan tudi nov razpored preostalih treh turnirjev (peti, ki bi moral biti prav v Banja Luki, bo sedaj odpadel).

FOTO: Aleksander Sokler

 

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.