V soboto bo znanih vseh 16 ekip v ligi prvakov

Jutri so na sporedu povratne tekme zadnjega kroga kvalifikacij vaterpolske lige prvakov. Po prvih tekmah so v najboljšem položaju Brescia, Vouliagmeni, OSC in Jadran Split. Tekma med Brescio in Vasasem bo najbolj zanimiva med vsemi štirimi, kajti Italijani so v Budimpešti zmagali z 12:10, Madžari pa se zagotovo ne bodo predali vnaprej.

Na papirju najlažje delo čaka grški Vouliagmeni, ki je v vzhodnem delu Pariza v prvi tekmi domači Noisy-le-Sec premagal s 17:11. Grški vaterpolisti so v domačem prvenstvu v skupini B po štirih odigranih krogih še brez poraza, brez poraza so tudi Francozi, vendar po samo dveh odigranih krogih. 

Če bo v Vouliagmeniu tekma, v kateri je favorit znan, bi to težko rekli za obračun v Brescii, čeprav so domačini v Budimpešti prišli do zmage. Vaterpolisti Brescie so očitno v dobri formi, saj so na obeh tekmah domačega prvenstva visoko zmagali, Vasas je v treh enkrat izgubil. V zadnjem krogu, pred slabimi 14 dnevi, ga je premagal Ferencvaros. 

Druga ekipa iz Budimpešte, Orvosegyetem Sport Club, je v odlični formi, saj je v vnaprej odigrani tekmi četrtega kroga madžarskega prvenstva, v gosteh visoko premagala PVSK in je še brez poraza. Z desetimi goli razlike (17:7) so v prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij lige prvakov premagali tudi grški Panionios, s kar sedmimi goli pa se je na tej tekmi izkazal Krisztian Manhercz. Panionios je v zadnjem krogu domačega prvenstva v skupini A zmagal, v petih tekmah pa je le enkrat izgubil. Vseeno je težko verjeti, da bi v Atenah lahko presenetili Madžare.

Težje delo na povratni tekmi v Oradei čaka splitski Jadran, ki je doma zmagal z 9:3. Romunska ekipa je v zadnjih letih vložila veliko finančnih sredstev, vendar bodo Splitčani zanje verjetno vseeno previsoka ovira na poti do lige prvakov. Za zdaj je Oradea v romunskem prvenstvu odigrala le dve tekmi, v drugi je s kar 35:0 premagala ekipo Hello Sports in prav pomanjkanje težkih tekem bi lahko bila največja težava za romunske vaterpoliste. Na drugi strani so Splitčani v hrvaškem prvenstvu odigrali tri tekme, vse tri so visoko dobili in samo potrdili, da so v odlični formi. Omeniti velja, da so na treh tekmah prejeli le 10 golov.

Zmagovalca parov Vouliagmeni in Noisy-le-Sec ter Oradea – Jadran Split bosta v ligi prvakov igrala v skupini A, kjer so že Pro Recco (Italija), Barceloneta (Španija), Waspo Hannover (Nemčija), Radnički Kragujevac (Srbija), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Olympiacos (Grčija), medtem ko bosta boljši ekipi iz parov Panionios – OSC Budimpešta ter Brescia – Vasas igrali v skupini B, v kateri so že: Novi Beograd (Srbija), Ferencvaros (Madžarska), Marseille (Francija), Jug AO (Hrvaška), Sabadell (Španija), Spandau 04 (Nemčija).

Pari drugih tekem končnice kvalifikacij lige prvakov
Sobota: Panionis – OSC Budimpešta, Vouliagmeni  – Noisy-le-Sec, Brescia – Vasas, Oradea – Jadran Split.

Izidi prvih tekem končnice kvalifikacij lige prvakov
OSC Budimpešta – Panionios 17:7 ( 4:1, 5:3, 4:1, 4:2), Noisy-le-Sec – Vouliagmeni 11:17 (3:5, 3:5, 2:3, 3:4), Vasas – Brescia 10:12 (3:3, 4:5, 2:4, 1:0), Jadran S – Oradea 9:3 (2:2, 1:0, 3:0, 3:1).

Foto: K. Vulović/Jadran HN

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.