Začel se je superfinale svetovne lige za ženske

Danes se je, z dopoldanskima tekmama med Nizozemsko in ZDA ter Avstralijo in Madžarsko, na otoku Tenerife začel tudi superfinale letošnje svetovne lige v ženski konkurenci. Poznemu koncu aktualne izvedbe so botrovala preostala velika tekmovanja, ki so se odvila med in ob koncu poletja. 

Američanke, aktualne svetovne in olimpijske prvakinje, pa tudi branilke naslova in zmagovalke zadnjih sedmih izvedb svetovne lige, so na prvi tekmi turnirja z 9:6 ugnale četrte z letošnjega EP Nizozemke. Poleg omenjenih reprezentanc bosta v skupini A nastopili še izbrani vrsti bronaste ekipe z letošnjega EP Italije, kar pomeni da bomo spremljali ponovitev tekme za bron iz Splita, in pa Kanade, kar pomeni, da bomo priča tudi severnoameriškemu derbiju.

Dan v skupini B je z zmago nad Avstralijo z 9:7 odprla Madžarska. Poleg omenjenih reprezentanc bosta v skupini nastopali tudi gostiteljica turnirja in aktualna evropska prvakinja Španija in pa še ena država, ki predstavlja Oceanijo, Nova Zelandija.

Po treh krogih skupinskega dela (sreda, četrtek in petek) bodo nato v soboto prvo- in drugouvrščene ekipe igrale v polfinalu za mesta med prvim in četrtim, tretje- in četrtouvrščene pa za mesta med petim in osmim. Nedelja prinaša še boj za končno razvrstitev in morda prinese tudi nove zmagovalke svetovne lige. Poleg Američank je namreč to tekmovanje uspelo osvojiti le še Rusinjam, Grkinjam in Kitajkam, tako da se prav vse reprezentance, razen ZDA, potegujejo za prvo lovoriko v tem tekmovanju.

FOTO: Arsenio waterpolo

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.