V nov evropski boj tudi z Lahom in Popovićem

Vaterpolisti AVK Triglava, ki so pred časom gostili turnir v pokalu LEN, bodo od petka do nedelje v Pokritem olimpijskem bazenu še gostitelji prvega kroga novoustanovljenega pokala Challenger. Kranjčani se bodo v petek pomerili z dansko ekipo KVIK Kastrup (20.15), v soboto z nemško ekipo Ludwigsburg (20.15) in za konec turnirja pa v nedeljo še z grško ekipo Apollon (11.45).

Varovanci Krištofa Štromajerja so bili v močni konkurenci v pokalu LEN brez pravih možnosti za napredovanje, zato pa bodo njihove možnosti za vsaj eno zmago, če ne morda za napredovanje v četrtfinale, v pokalu Challenger. Žal je imel v tem tednu nekaj težav z boleznijo prvi vratar ekipe, Jure Beton, ki je tudi izpustil pokalno četrtfinalno tekmo, vendar bo do petkove tekme s Kastrupom nared, ne pa tudi Matic Rahne. Toda na srečo se v ekipo vračata reprezentanta Jaša Lah in Benjamin Popović.

»Z vrnitvijo Laha in Popovića bomo zagotovo močnejši, vendar obema primanjkuje treningov in še nista najbolje pripravljena. To bo zagotovo minus, kot tudi to, da ne bo Rahneta, ampak svojo priložnost bomo iskali na prvih dveh tekmah, ker so Grki resnično zelo močni. Tudi tokrat nam bodo pomagali trije vaterpolisti iz drugih slovenskih klubov, Aleksander Cerar iz Calcit Water Pola ter Matija Bernard Čanč in Enej Potočnik iz Ljubljane Slovan, zato se obema kluboma zahvaljujem za razumevanje in sodelovanje,« je pred jutrišnjim začetkom turnirja povedal Krištof Štromajer, trener kranjskih vaterpolistov, ki je pridobil določene informacije o nasprotnikih na turnirju. Vsaj tiste, ki jih je bilo možno dobiti.

»Najmanj vemo o Kastrupu, čeprav smo se zelo trudili. Za nas bodo neznanka, vemo, da igrajo tudi v nordijski ligi, kaj več pa bomo videli na sami tekmi. V nemškem prvenstvu so do zdaj odigrali dva kroga, Ludwigsburg je do zmagal in izgubil, se pravi, da gre za močno ekipo, medtem ko bo Apollon verjetno prvi favorit turnirja in je po moči verjetno blizu ekipam, ki so v Kranju igrale v pokalu LEN. Svojo priložnost bomo vsekakor iskali na prvih dveh tekmah. Skušamo ostati na realni osnovi, toda po statusu sta ti dve ekipi najbližje nam,« je o možnostih svojih varovancev spregovoril Štromajer.

Ena od težav kranjske ekipe bi lahko bila v tem, da so večino treningov v letošnji sezoni opravili v nepopolni zasedbi, kajti Lah, Popović in tudi Aljaž Troppan, ki se je ekipi pridružil na prvem turnirju Alpe Waterpolo lige v Gradcu, so bili dlje časa odsotni.

»To bi lahko bila težava, toda ta ekipa je skupaj že leto in pol, tako da uigranost vseeno ne bi smela biti prevelik problem,« je prepričan trener vaterpolistov Triglava, ki bodo zagotovo dali vse od sebe, če pa bo to dovolj za drugo mesto v skupini in s tem napredovanje v naslednji krog, bomo videli po koncu turnirja.

Spored turnirja:

Petek: Apollon – Ludwigsburg (18.30), AVK Triglav – KVIK Kastrup (20.15)
Sobota: Apollon – KVIK Kastrup (18.30), AVK Triglav – Ludwigsburg (20.15)
Nedelja: KVIK Kastrup – Ludwigsburg (10.00), AVK Triglav – Apollon (11.45)

FOTO: Tit Košir

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.