Državni prvaki do prigarane zmage proti Dancem

Vaterpolisti AVK Triglava so v svoji prvi tekmi prvega kroga prvega turnirja novoustanovljenega pokala Challenger v kranjskem pokritem olimpijskem bazenu v izenačeni tekmi s 13:9 (3:1, 3:4, 3:3, 4:1) premagali dansko ekipo KVIK Kastrup. V prvi tekmi je bil grški Appolon po drami z 11:10 (5:2, 2:2, 2:5, 2:1) boljši od nemške ekipe Ludwigsburg, s katero se bodo domačini turnirja pomerili danes ob 20.15. Ob 18.30 bosta igrala Apollon in KVIK Kastrup.   

AVK Triglav – KVIK Kastrup  13:9 (3:1, 3:4, 3:3, 4:1)

POB Kranj, sodnika: Ozerenigin (TUR), Gransjean (NIZ).

AVK Triglav: Beton, Popović, Troppan 5, Čanč 2, Lah 2, D. Gostić, Rajlić 1, M. Gostić, Vončina, Justin 2, Paunović, Cerar 1, Osel. Trener: Krištof Štomajer, pomočnik: Jaka Mikoletič.

KVIK Kastrup: Hjorth Jorgensen, Voldby, Jensen, Durjasz, Groth, Nozadze, Tafuro, Koska 5, Hassel 4, Lange, Overgaard, Thorso.

V prvi tekmi prvega kroga prvega turnirja skupine D novoustanovljenega pokala Challenger je grški Apollon v izenačeni tekmi z 11:10 (5:2, 2:2, 2:5, 2:1) premagal nemški Ludwigsburg, s katerim se bodo domačini turnirja pomerili jutri. Danski KVIK Kastrup je za Kranjčane predstavljal največjo neznanko, saj o njem niso pridobili prav veliko podatkov. V povprečju so vaterpolisti Kastrupa precej starejši, z 41 leti je bil najstarejši drugi vratar, Jasper Thorso, pet let mlajši je Andrea Tafuro, v ekipi so še trije 31-letniki in en 28-letnik. Njihov najmlajši igralec je 19-letni Robert Krogh Groth. V vrstah aktualnih slovenskih državnih prvakov je z 29. leti na najstarejši Marko Gostić, štiri leta mlajša sta prvi vratar Jure Beton in Benjamin Popović, najmlajša pa Nikola Rajlić, ki bo šele 14. decembra dopolnil 17 let, pol leta starejši je Nejc Osel. 

Za domačo ekipo se je tekma začela na najboljši možni način, golom Aljaža Troppana, ki, tako kot Benjamin Popović in Jaša Lah, zanju je bila to sploh prva tekma v sezoni, pred štirimi tedni ni igral na turnirju pokala LEN, že po 20 sekundah igre. Sredi uvodne četrtine je Norbet Koska izenačil izid, nadaljnje minute pa so bile v znamenju Kranjčanov, ki so po golu Matije Bernarda Čanča v začetku druge četrtine povedli s 4:1. Pred tem so ob koncu prve četrtine zapravili petmetrovko. Ko so sredi druge četrtine domači vaterpolisti z golom Aleksandra Cerarja povedli s 6:2, je na trenutek kazalo, da so Kranjčani že strli odpor gostov, vendar še zdaleč ni bilo tako. Z delnim izidom 3:0 so se Danci do konca četrtine Kranjčanom približali le na gol zaostanka. 

Tudi v začetku tretje četrtine so bili kranjski vaterpolisti boljši in po slabih dveh minutah igre so z golom Nikole Rajlića gostom pobegnili na 8:5. Toda mladi Madžar Norbet Koska in izkušeni, 31-letni Nichlas Slott Hassel sta poskrbela, da je Kastrup v začetku zadnje četrtine izid izenačil na 9:9. Za Hasala je bil to četrti gol na tekmi, pet jih je do tega trenutka prispeval Koska, medtem ko je bil v domači ekip najbolj razpoložen Troppan. Prav po njegovi zaslugi so Kranjčani pet minut pred koncem tekme nekoliko lažje zadihali, saj so povedli z 11:9. Dobro minuto pozneje so domačini zgrešil še svojo tretjo petmetrovko na tekmi, Kar ni uspelo Jaši Lahu s petih metrov, je ob igri z igralcem več Čanču, ki je domači ekip zagotovil tri gole prednosti (12:9), s tem pa tudi mirno končnico tekme iz pomembno zmago v boju za eno od prvih dveh mest, ki vodita v naslednji krog pokala Challenger. Zmago Kranjčanov je 14 sekund pred koncem tekme potrdil Jaša Lah.

Izjava po tekmi

Aljaž Troppan, vaterpolist AVK Triglava: »Tekmo smo lepo odprli in povedli. V nadaljevanju je prišlo do napak v napadu, kar je pomenilo, da smo bili ranljivi tudi v obrambi. Prejeli smo nekaj zaporednih zadetkov, ki jih nismo pričakovali. Tekmeci so izenačili, vendar smo se v tem trenutku zbrali, se skoncentrirali in popravili svojo igro, priigrali smo si prednosti, prišli do konca tekme in zmagali.«

Rezultati in spored turnirja:

Petek: Apollon – Ludwigsburg (11:10) , AVK Triglav – KVIK Kastrup (13:9)
Sobota: Apollon – KVIK Kastrup (18.30), AVK Triglav – Ludwigsburg (20.15)
Nedelja: KVIK Kastrup – Ludwigsburg (10.00), AVK Triglav – Apollon (11.45)

 FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
Jaka Mikoletič
Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.