V Kranju v sredo na sporedu prva polfinalna tekma

Vaterpolisti AVK Triglava se bodo po pokalu Challenger spet posvetili domačim tekmovanjem. V polfinalu pokala Slovenije bodo v sredo, ob 20.45, v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju gostili Grafist Koper. Povratna tekma bo na sporedu v 3. decembra v Kopru.

Branilci pokalnega naslova, vaterpolisti AVK Triglava, ki so tudi aktualni državni prvaki, so s slovenskim pokalnim tekmovanjem začeli že v četrtfinalu, ko so doma s 24:11 premagali mariborski Branik. Za njimi je že pet tekem v pokalu LEN in tri v pokalu Challenger, na prvem turnirju novoustanovljene Alpe Waterpolo lige pa so igrali le eno tekmo. In še to proti Koprčanom, njihovim nasprotnikom v polfinalu pokala Slovenije.

V Gradcu je bilo vse v znamenju kranjske ekipe, ki je Koprčane, ki jih v letošnji sezoni ponovno vodi Marino Cetin, premagala s kar 20:4. Koprčani v Gradcu niso nastopili v najboljši zasedbi, med drugim je manjkal tudi Matej Nastran, so nato praznih rok ostali tudi proti domačinom turnirja, ki so zmagali z 11:9. Toda od te tekme je minilo že več kot 14 dni in zagotovo je tudi forma koprske ekipe boljša, kot je bila v Gradcu.

V drugem polfinalu se bosta v petek, ob 20.45, na Kodeljevem pomerila Ljubljana Slovan in Calcit Water Polo. Njihova povratna tekma bo 7. decembra v Kranju. Pokalnega zmagovalca za sezono 2022/23 bomo dobili 17. decembra.

Naslovnica: Triglavan Jure Beton je v odlični formi / foto Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.