Jutri začetek lige prvakov

S torkovimi tekmami v skupini A in nato še sredinimi v skupini B se začenja nova sezona v najelitnejšem vaterpolskem klubskem tekmovanju. Naslov iz sezone 2021/22 brani Pro Recco, tako kot lani pa bo zaključni turnir potekal na bazenu 11. april v Beogradu.

Za nekatera moštva, ki so si morala štiri vozovnice za skupinski del zagotoviti že prek kvalifikacij, se je seveda sezona začela že nekoliko prej. Na koncu so zadnje štiri karte za tekmovanje dvignili Brescia, Jadran Split, Vouliagmeni in OSC iz Budimpešte. Preostalih 12 moštev je bilo v tekmovanje uvrščenih neposredno.

Že jutri bo pestro v Pireju, kamor prihajajo aktualni branilci naslova. Kvalifikant Vouliagmeni odhaja v Kragujevac, Barceloneta se podaja na dolgo pot v Gruzijo, Hannover pa bo gostil drugo moštvo, ki si je nastop v tej skupini izborilo prek kvalifikacij, splitski Jadran.

SKUPINA A, 1. krog (torek):
19.00 Dinamo Tbilisi – Barceloneta
19.00 Waspo98 Hannover – Jadran ST
19.30 Olympiacos – Pro Recco
20.30 Radnički – Vouliagmeni

V skupini B bo nastopal lanski podprvak in novi/stari gostitelj zaključnega turnirja Novi Beograd, ki ima tam, tudi če se ne uvrsti med prvo četverico v skupini, nastop že zagotovljen. Beograjčani bodo sezono začeli pri Spandauu v Berlinu. Drugi hrvaški predstavnik, dubrovniški Jug bo gostil Brescio. Preostala para sta madžarsko obarvana, saj sta bili obe moštvi izžrebani v isto skupino – Ferencvaros bo gostoval pri prvaku Euro Cupa Sabadellu, OSC pa pri Marseilleu.

SKUPINA B, 1. krog (sreda):
19.00 Jug AO – Brescia
19.00 Sabadell – Ferencvaros
19.30
Spandau 04 – Novi Beograd
20.00 Marseille – OSC

FOTO: Laszlo Balogh/Total Waterpolo

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.