Kadivec s Primorjem ostaja stoodstoten v RVL A1

Pretekli konec tedna sta potekala druga turnirja v Regionalni vaterpolo ligi A1. Enega izmed njih je gostilo tudi reško Primorje, za katerega v tej sezoni nastopa slovenski reprezentant Jaša Kadivec. Rečani tudi po drugem turnirju ostajajo brez praske in s petimi zmagami trdno držijo vrh lestvice v tem tekmovanju.

Prvi dan turnirja na Reki so domačini s 23:7 (Kadivec 1) ugnali Medveščak, splitski Pošk je bil s 13:12 bolši od Proleterja, Vojvodina pa je z 19:7 ugnala Zadar. Na drugem turnirju v Budvi je Budva s 14:11 ugnala Nais, NBG Vukovi so bili s 15:11 boljši od Cattara, Valis pa je s 15:5 odpravil KPK iz Korčule.

Sobota je nato v reški skupini prinesla zmago Proleterja z 11:9 nad Zadrom, remi 12:12 med Poškom in Medveščakom ter pa derbi Primorja in Vojvodine, do takrat obeh še neporaženih moštev. Varovanci Igorja Hinića so pred domačo publiko slavili s 17:12, tudi tokrat pa je en gol zabil Kadivec. V Budvi so Vukovi s 16:11 ugnali KPK, Nais je bil z 8:6 boljši od Cattara, Valis pa s 15:12 od Budve.

Zadnji dan je najprej na Reki prinesel zmago Medveščaka nad Zadrom s 15:8. Primorje je doseglo še peto zmago in ostalo samo na vrhu lestvice. Tokrat so Rečani s 17:13 ugnali zrenjaninski Proleter, Kadivec pa je, tako kot na prvih dveh tekmah, pospravil eno žogo za hrbet nasprotnega vratarja. Turnir sta z remijem 14:14 sklenila Pošk in Vojvodina. V Budvi je prvo zmago zabeležil KPK, ki je z 12:6 ugnal Nais, Valis, ki bi se lahko na vrhu lestvice izenačil s Primorjem, pa je nekoliko presenetljivo z 11:10 izgubil s Cattrom. Domača Budva je za konec tega turnirja vknjižila še tri točke proti Vukovom. Bilo je 17:13.

Regionalna liga prihodnji konec tedna prinaša turnirja v Premier ligi, gostitelja pa bosta Zagreb in Beograd. Vse rezultate, novice, statistiko tekmovanja in lestvice pa najdete na povezavi: https://rwp-league.com/

FOTO: FB VK Primorje EB

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.