Prvi zmagi za Mariborčane, Ljubljana Slovan spet vodi

Tudi drugi dan drugega turnirja Alpe Waterpolo lige, ki je pod balonom bazena Kodeljevo potekal v organizaciji VK Ljubljana Slovan, smo videli zanimive dvoboje. Do prvih dveh zmag je prišel mariborski Branik, Koprčani so osvojili prvo točko, ljubljanski vaterpolisti pa so z zmago proti Opatiji na lestvici spet prehiteli AVK Triglav, a imajo odigrano tudi tekmo več. Tretji turnir bo na sporedu 10. in 11. decembra na Reki.

Če je bil prvi dan ljubljanskega turnirja najbolj naporen za vaterpoliste AVK Triglava, ki so danes lahko počivali, so drugi dan kar dvakrat morali v bazen varovanci Tomislava Gradskega. V prvi tekmi so tesno premagali Tržačane, v drugi pa so bili v še eni napeti in izenačeni tekmi boljši od ekipe iz Gradca, ki je v Ljubljano prišla z dvema zmagama, na Kodeljevem pa je včeraj igrala neodločeno s Tržačani, danes pa je bil od njih boljši Branik. S kar devetimi goli se je na tej tekmi izkazal šele 17-letni Tim Kačič.

Zadovoljni so Kodeljevo zapuščali tudi Kamničani, ki so premagali Dunajčane, medtem ko so Koprčani proti Tirolu prišli do prve točke v novoustanovljeni Alpe Waterpolo ligi. Napeta in zanimiva je bila tudi zadnja tekma turnirja med domačo Ljubljano Slovan in Opatijo, ki je bila odigrana pred polnimi tribunami. Na veselje številnih gledalcev so se zmage veselili domači vaterpolisti, ki so po včerajšnji zmagi nad Tirolom in današnji nad Opatijo spet sami na prvem mestu.

»Na obeh tekmah smo bili lahko zadovoljni z igro v obrambi, manj pa z igro v napadu. Centri so se lepo odprli, ampak pogrešam strel od zunaj. To je tisto, kar nam manjka, da bi lahko prebili cono nasprotnika. Na tem bomo morali še delati in z igro v napadu res nisem zadovoljen. Po drugi strani je res, da smo dobili vse štiri dozdajšnje tekme in s te strani si fantje zaslužijo pohvale, vendar je še veliko rezerv. Vesel pa sem, da smo tudi po ne ravno dobri igri premagali ekipo, kot je Opatija. Tisti, ki je mislil, da bo ta tekma lahka, se ne spozna na vaterpolo. Rad bi se zahvalil tudi vsem v klubu, ki so organizirali dober turnir, zahvale pa tudi gledalcem, ki so nas prišli bodriti,« je po zadnji tekmi turnirja dejal Jure Škof, trener Ljubljane Slovan.

Branik Maribor – Pallanuoto Trieste  8:7 (0:2, 4:2, 2:1, 2:2)

Mariborčani so bili včeraj prosti, medtem ko so vaterpolisti iz Trsta igrali neodločeno z ekipo WBV Graz. Vaterpolisti Branika obe tekmi na prvem turnirju v Gradcu izgubili, v štirih tednih pa so svojo formo dvignili na višjo raven. V napeti in negotovi tekmi do zadnjega sodnikovega žvižga so v drugi četrtini zaostanek treh golov (1:4) spremenili v izenačenje, v začetku tretje pa so z golom Gašperja Pajnika prvič povedli (5:4). Z golom prednosti so vstopili tudi v zadnjo četrtino, v kateri je Tim Kačič poskrbel za vodstvo s 7:5, kar je po golu Mihe Žana Šuleka za 8:6 na koncu zadoščalo za prvo letošnjo zmago mariborske ekipe.

Strelci: Rene Lep 3, Tim Kačič 2, Gašper Pajnik, Luka Globovnik, Miha Žan Žulek po 1; Miloš Janković 3, Mitja Treu 2, Ricardo Liprandi, Nicola Levis po 1.

Calcit Water Polo – ASV Wien  15:9 (4:2, 4:2, 4:1, 3:4)

V soboto so Kamničani visoko izgubili s Kranjčani, veliko boljšo igro pa so prikazali v dvoboju z Dunajčani. Z golom Leskovca so v četrti minuti povedli z 2:0, s prednostjo dveh golov pa so odšli tudi na prvi odmor. Sredi druge četrtine so Dunajčani izid izenačili na 4:4, po izenačenju pa so Kamničani z dvema goloma Leskovca, ki je na koncu dosegel kar šest golov, ter po enim Martina Steleta in Blaža Briškija, na menjavo strani odšli s prednostjo štirih golov. Tudi v tretji četrtini so bile vajeti igre v rokah kamniške ekipe, ki je dobro minuto pred zadnjim odmorom vodila že z 12:4. Tekma je bila odločena, v zadnji četrtini pa so Dunajčani le še ublažili visok poraz.

Strelci: Tilen Leskovec 6, Martin Stele 4, Blaž Briški 3, Goran Blažević, David Lukić po 1; Robert Matanović 4, Mladen Savić 2, Botond Sarandi, Adam Mitruk, Aleksandar Lekić po 1.

Grafist Koper – WBC Tirol  10:10 (3:1, 2:2, 3:4, 2:3)

Koprčani so v soboto izgubili z Dunajčani in se še bolj oddaljili od boja za uvrstitev na zaključni turnir, na katerem bodo igrale štiri najboljše ekipe rednega dela tekmovanja. Po današnji tekmi z ekipo iz Innsbrucka so od njega zdaj oddaljeni še korak dlje. Dobre tri minute pred koncem druge četrtine je koprska ekipa z golom Boška Krivičića povedla s 4:1, s tremi goli pa so vodili tudi še sredi tretje četrtine (8:5). Že pred odhodom na zadnji odmor so Tirolci prišli na gol zaostanka, v začetku zadnje četrtine pa je Vidaković izenačil izid na 8:8. Koprčani so do konca tekme še dvakrat prišli do gola prednosti, s svojim tretjim golom na tekmi pa je Vidaković osem sekund pred koncem tekme še zadnjič izenačil izid.

Strelci: Boško Krivičić, Matej Nastran po 3, Milan Jačimović 2, Milisav Janošević, Gašper Fičur po 1; Mihajlo Vidaković 3, Johannes Gratzl, Philipp Perisutti po 2, Ondrej Janov, Tobias Schlappack, Patrik Gasparik po 1.

Branik Maribor – WBV Graz  13:11 (3:2, 3:0, 4:4, 3:5)

Drugo mariborsko tekmo v bazenu na Kodeljevem je zaznamoval mladi Tim Kačič, ki je dosegel kar devet od trinajstih golov Branika. Že v prvi četrtini je slovenski kadetski reprezentant dosegel vse tri gole za mariborsko ekipo, še tri je dodal v drugi četrtini, Branik pa je ob polčasu vodil s 6:2. Odlični Kačič je zadel tudi za 9:2, do konca tekme pa je bilo še 13 minut. Prednost sedmih golov so mariborski vaterpolisti ohranili do konca, najbližje pa so se jim sosedje iz bližnjega Gradca približali tik pred koncem tekme. V ekipi iz Gradca je z osmimi goli blestel Karoly Szavai.

Strelci: Tim Kačič 9, Jurij Seljak 3, Miha Žan Šulek 1; Karoly Szavai 8, Tobias Lang, Zsolt Peter Virag, Adam Lahsoumi po 1.

Ljubljana Slovan – Opatija  11:8 (4:3, 3:1, 2:3, 2:1)

Gostje iz Opatije so dvoboj z Ljubljančani začeli obetavno, saj so že po minuti in pol, ko je v polno zadel slovenski reprezentant Marko Blažić, povedli z 2:0. Toda že sredi uvodne četrtine je Igor Cuomo izid izenačil na 2:2, tik pred odhodom na prvi odmor pa je Enej Potočnik Ljubljančane prvič popeljal do vodstva. Sredi druge četrtine so domači vaterpolisti z golom Matije Bernarda Čanča prišli do treh golov prednosti (6:3). Do najvišje prednosti so Ljubljančani prišli v tretji četrtini, ko so po novem golu Cuoma vodili z 9:5, vendar se jim je Opatija pred vstopom v zadnjo četrtino približala na dva gola zaostanka. V začetku zadnje četrtine je svoj edini gol na tekmi dosegel Vukašin Stefanović, a so težave z učinkovitostjo v napadu imeli tudi gostje, tako da zmaga domače ekipe ni bila niti v enem trenutku vprašljiva. Četrto zmago Ljubljane Slovana je tri sekunde pred koncem tekme potrdil Čanč.

Strelci: Matija Bernard Čanč, Enej Potočnik po 3, Igor Cuomo 2, Vukašin Stefanović, Nejc Žiberna, Martin Puš po 1; Marko Kaluđerović, Ian Petrić, Luka Babić po 2, Marko Blažić, Sven Augusti po 1.

LESTVICA: Ljubljana Slovan 12, *AVK Triglav 9, WBV Graz 7, ASV Wien, Calcit Water Polo in Branik Maribor 6, PN Trieste 4, *Opatija 3, WBC Tirol 1, Grafist Koper 0.
*Triglav in Opatija imata odigrane tri tekme, preostala moštva pa štiri

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.