Kamničani in Koprčani še upajo na presenečenje

V soboto bosta na sporedu obe povratni polfinalni tekmi pokala Slovenije v vaterpolu. V Kranju bo Calcit Water Polo gostil Ljubljano Slovan, ki je na prvi tekmi slavila s 16:6, v koprskem olimpijskem bazenu pa bo domači Grafist Koper igral z ekipo AVK Triglav, ki je na prvi tekmi zmagala s 17:11. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri. Finale bo na sporedu 17. decembra.

Calcit Water Polo – Ljubljana Slovan (sobota, 18.00, 6:16 – izid prve tekme)

V prvi medsebojni polfinalni tekmi so Ljubljančani na Kodeljevem visoko zmagali. Na tej tekmi se je s šestimi goli izkazal Vukašin Stefanović, že ob polčasu pa so varovanci Jureta Škofa vodili s 7:1. Tudi v Kranju bodo v vlogi favorita, saj so, sodeč po drugem turnirju Alpe Waterpolo lige, v boljši formi kot Kamničani, ki imajo za nameček še težave z okužbami.

»Po zaostanku desetih golov na prvi tekmi nas v Kranju čaka vse prej kot lahko delo. Ljubljana Slovan je plavalno izrazitejša ekipa, zato bomo skušali zaustaviti njen protinapad, kar pa bo težko delo. Za nameček imamo še težave z okužbami, tako da v tem trenutku niti ne vemo, kdo vse bo lahko igral,« je pred povratno tekmo v skrbeh Gašper Šenica, trener Calcit Water Pola.

»Na turnirju AWL se je spet pokazalo, da nam manjka strel iz razdalje in na tem bomo morali več delati. Res je, da Kamničani še niso v takšni formi, kot so bili ob koncu lanske sezone, vendar to ne pomeni, da smo se že uvrstili v finale. V povratni tekmi bomo morali pozabiti na prednost, ki jo imamo iz prve tekme. Igrati moramo svoj vaterpolo, svoj tempo in skušati še enkrat priti do zmage,« pa ničesar ne prepušča naključju Jure Škof, trener Ljubljane Slovana.

Grafist Koper – AVK Triglav (sobota, 18.00, 11:17 – izid prve tekme)

Branilci pokalnega naslova so v prvi tekmi v prvi četrtini povedli s 6:1, a njihovo nadaljevanje ni bilo več tako uspešno. Že v drugi četrtini so Koprčani vzpostavili ravnotežje, na koncu pa zmaga s šestimi goli razlike Kranjčanom ne zagotavlja ravno mirne povratne tekme. Na nedavnem turnirju AWL v Ljubljani so Kranjčani sicer prikazali boljšo formo in igro od koprske ekipe, ki je spet imela veliko težav s sestavo ekipe, toda to ne pomeni, da se je že sprijaznila z izpadom v slovenskem pokalu.

»Dejstvo je, da z igro, ki smo jo prikazali na turnirju v Ljubljani, nismo bili najbolj zadovoljni. Drži se nas smola, vendar upam, da se bo počasi vse skupaj obrnilo in da če zdaj trpimo, bomo prej ali slej tudi uživali. Glede na trenutno formo in videno na prvi polfinalni tekmi in na turnirju v Ljubljani je Triglav favorit, toda igramo doma. Tekma se bo začela z 0:0. Skušali bomo prikazati čim boljšo igro. Želimo odigrati korektno tekmo, da vidimo, kje smo, bo pa to tudi priprava na prihodnji turnir v AWL, kjer smo res že zapravili vse točke, ki smo jih lahko,« je pred sobotno tekmo s Kranjčani dejal Marino Cetin, trener Grafist Kopra.

»Ne glede na razliko šestih golov se tekma v Kopru začenja z 0:0. Sami vedno gledamo na to, da vsako tekmo odigramo na polno, zato gremo tudi na Obalo po novo zmago,« pa je bil v napovedi kratek Krištof Štromajer, trener AVK Triglava.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.