Madžarski pokal po preobratu Ferencvarosu

V petek in soboto je potekal zaključni turnir madžarskega pokala za sezono 2022/23. Lovorike so se, po pravi drami in preobratu, veselili vaterpolisti Ferencvarosa, ki so v velikem finalu ugnali drugega madžarskega predstavnika v ligi prvakov, OSC.

Branilci naslova so v srečanje vstopili brez obolelega vratarja Some Vogla, ki pa je nato, po vodstvu nasprotnika z dvema zadetkoma pred vstopom v zadnjo četrtino, v zadnjih osmih minutah vendarle odšel med vratnici “zelenih” in prispeval nekaj ključnih obramb za preobrat. Ferencvaros je slavil s 16:15, blestel pa je predvsem igralec, ki je moštvo okrepil pred sezono, Stylianos Argyropoulos, ki je zabil kar šest zadetkov.

OSC : Ferencvaros 15:16 (3:3, 4:5, 5:2, 3:6)
OSC: K. Manhercz 3, Csacsovszky 2, Angyal 2, Salamon 2, Toth 2, Vin. Vugvari 2, Burian 1, Aranyi 1.
Ferencvaros: Argyropoulos 6, Damonte 3, De. Varga 2, Merkulov 2, Nagy 1, Fekete 1, Ven. Vigvari 1.

Napeto je bilo sicer tudi že v petek, ko sta oba finalista ugnala Honved oziroma Vasas. OSC je do ključne prednosti proti moštvu, ki je igralo tudi na kvalifikacijskem turnirju pokala LEN v Kranju, prišel v tretji četrtini, ki jo je dobil s 4:0. Nekoliko lažje je prek polfinala prišel Ferencvaros, saj je že ob polčasu vodil za pet, a Vasas se ni predajal, vseeno pa ni uspel ogroziti nastopa “zelenih” v finalu.

OSC : Honved 12:10 (3:4, 1:3, 4:0, 4:3)
OSC: K. Manhercz 3, Burian 2, Dala 2, Bundschuh 1, Angyal 1, Salamon 1, Toth 1, Vin. Vigvari 1.
Honved: Hosnyanszky 3, B. Hessels 2, A. Manhercz 1, Simon 1, Sugar 1, B. Ekler 1, S. Hessels 1.

Vasas – Ferencvaros 9:13 (2:4, 2:5, 3:2, 2:2)
Vasas: Batori 3, Randjelović 2, Selley Rauscher 1, Bedo 1, Konarik 1, Nagaev 1.
Ferencvaros: De. Varga 3, Argyropoulos 3, Jansik 2, Ven. Vigvari 2, Molnar 2, Damonte 1.

Z novo lovoriko je Ferencvaros na prvem mestu povečal prednost pred Ujpestom, ki mu z več kot desetimi lovorikami sledi le še Vasas.

Lovorike po klubih: 22 Ferencvaros, 19 Ujpest, 15 Vasas, 8 Honved, 6 Szolnok, 5 BVSC, 4 Eger, 3 MTK Budapest, III Keruleti TVE in Szeged, 2 Magyar AC, OSC in Budapest SE, 1 Bp. Spartacus in Szentes.

FOTO: Kovács Anikó/MVLSZ

Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.