Veliko priznanje za slovenski vaterpolo, trojica v IO OKS

Na včerajšnji volilni skupščini Olimpijskega komiteja Slovenije je bil za novega predsednika izvoljen Franjo Bobinac, ki je v drugem krogu prejel 53,93 odstotka glasov. Premagal je Tomaža Barado, ki je prejel 45,14 odstotka glasov. Janez Sodržnik je iz tekme izpadel v prvem krogu. V izvršni odbor OKS pa so bili izvoljeni kar trije vaterpolisti, zdajšnji predsednik ZVDS Boštjan Tušar, član strokovnega sveta ZVDS Tadej Peranovič in nekdanji predsednik vaterpolske zveze Matjaž Rakovec.

Že v prvem krogu volilne skupščine OKS je največ glasov prejel Bobinac, in sicer 36,89 odstotka glasov 117 delegatov Na drugem mestu je Barada prejel 32,97 odstotka, Sodržnik pa je bil s 30,15 odstotka tretji, kar je pomenilo, da sta se v drugem krogu volitev pomerila Bobinac in Barada. Največ glasov je dobil dolgoletni predsednik Rokometne zveze Slovenije, ki je pred časom s tega položaja odstopil. Na mestu predsednika OZS je zamenjal Bogdana Gabrovca, ki se je po dveh mandatih poslovil s tega položaja, pred tem je bil vse do leta 2014 predsednik Janez Kocjančič.

Za podpredsednike je Bobinac predlagal tri kandidate, ki so bili pozneje tudi izvoljeni. To so Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije, Metod Ropret, predsednik Odbojkarske zveze Slovenije in odvetnik Miran Kos, že prej pa je bila na glasovanju športnikov kot njihova predstavnica za prvo podpredsednico OKS doslej izvoljena nekdanja alpska smučarka Katja Koren Miklavec.

Znani so tudi vsi člani izvršnega odbora OKS, v katerem so kot rečeno, kar trije vaterpolisti, Tušar, Peranovič in Rakovec, ki je vse od leta 2010 predsednik Hokejske zveze Slovenije, predstavnik Slovenije tudi v Evropski plavalni zvezi in pa mednarodni delegat na vaterpolskih tekmovanjih. Ob njih so novi člani IO OKS še Jošt Dolničar, Darja Gabrovšek Polajnar, Fiona Johnson, Pavel Marđonović, Andrej Ribič, Stane Rozman, Stanko Glažar, Borut Knavs, Zoran Kačičnik, Jernej Kovačič, Miran Muelner, Dejan Crnek, Miro Cerar, Damjan Lazar, Raša Sraka Vuković in Vojka Ravbar.

»Vsekakor je to veliko priznanje za slovenski vaterpolo. Glede na to, da se ponovno postavljamo na noge, je to dokaz, da delamo dobro in da so delegati to prepoznali,« je po volitvah dejal Tušar, novi član IO OKS in predsednik ZVDS.

FOTO: Aleksander Sokler / Tušar na začetku priprav za letošnje EP z reprezentantom Markom Blažićem

 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.