V napeti tekmi po točka za Kamničane in Ljubljančane

V prvi tekmi prvega kroga letošnjega državnega prvenstva v vaterpolu sta se v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju Calcit Water Polo in Ljubljana Slovan razšla z neodločenim izidom 10:10 (3:3, 3:2, 2:3, 2:2). Druga tekma uvodnega kroga med AVK Triglavom in Grafist Koprom bo 4. februarja. Mariborski Branik je v prvem krogu prost.

Calcit Water Polo – Ljubljana Slovan 10:10 (3:3, 3:2, 2:3, 2:2)

Kranj – POB Kranj, gledalcev 50, sodnika: Margeta, Radonjić.

Calcit Water Polo: Žurbi, Brišnik, Stele 2, Lukić, Gledec 1, Gole, Kordež, Blažević 1, Pilić, Cerar 3, Briški 2, Bergant 1. Trener: Gašper Šenica.

Ljubljana Slovan: Lazić, Stefanović 2, Čanč 1, Potočnik 1, Žiberna, Ćetković, Fakin 1, B. Kirasič, Povhe, Cuomo 4, Puš 1, Petrovčič, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.

Kamničani in Ljubljančani v letošnji sezoni srečali že trikrat. V AWL v Gradcu smo videli tesno zmago ljubljanskih vaterpolistov, v polfinalu pokala Slovenije pa so varovanci Jureta Škofa na kopališču Kodeljevo visoko premagali aktualne slovenske podprvake, ki so v povratni tekmi polfinala v Kranju nato igrali neodločeno, a je bilo to premalo za uvrstitev v finale. Čeprav so Ljubljančani pred začetkom državnega prvenstva registrirali še enega tujca, Srba Luko Gligorijevića, so v Kranju še igrali brez njega. Prav tako je manjkal Jošt Čarni, v nepopolni zasedbi pa so bili tudi kamniški vaterpolisti, ki predvsem čakajo na vrnitev Luke Soklerja.

Začetek tekme je pripadel gostom, ki so z goloma Eneja Potočnika in Martina Puša v tretji minuti povedli z 2:0, slabe tri minute pozneje pa je Igor Cuomo zadel za 3:0. Toda v manj kot dveh minutah so se Kamničani vrnili v igro. Najprej je prvi gol zanje dosegel Goran Blažević ob igralcu več v bazenu, na gol zaostanka je svojo ekipo približal Blaž Briški, za izenačenje pa je poskrbel Aleksander Cerar.

Tudi v drugi tretjini so prvi do gola prišli gostje, uspešen je bil Miha Fakin, ki so vodili še s 5:4, toda Martin Stele je izenačil na 5:5, minuto pred koncem prvega polčasa pa je Ivan Gledec Kamničane popeljal do prvega vodstva (6:5). V domačem taboru so še nekoliko lažje zadihali po novem golu Cerarja (7:5), ki je zadel v začetku tretje četrtine. Vendar ne za dolgo, kajti dve minuti in pol pred koncem tretje četrtine je na 7:7 izenačil Cuomo, ki je minuto zatem zadel še za 8:7. Toda tudi na zadnji odmor sta ekipi odšli izenačeni, kajti za Kamničane je še tretjič v polno zadel Cerar.

V svojem prvem napadu v zadnji četrtini so vaterpolisti Calcit Water Pola prišli do novega vodstva, uspešen je bil Stele, toda po uspešno izvedeni petmetrovki Cuoma je bil izid še enkrat več izenačen. Ljubljančani so slabih pet minut pred koncem tekme z golom Stefanovića spet prišli do prednosti, toda Rok Bergant je že v naslednjem napadu poskrbel za novo izenačenje. Čeprav sta obe ekipi imeli še nekaj priložnosti, da bi zatresli mrežo nasprotnika, sta se izkazala oba vratarja, Gašper Žurbi in Roko Lazić, tako da se je tekma končala z neodločenim izidom.

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana, je po tekmi dejal: »Med božično-novoletnimi prazniki so nekateri trenirali, drugi niso in to se nam je danes poznalo. Proti takšni ekipi, kot je Calcit Water Polo, mora delati tudi glava, mi pa smo se podredili njihovemu načinu igranja. Z naše strani je bila slaba igra v vseh segmentih, prav tako ni bilo tistega žara, kot je bil na turnirju AWL. Naša ekipa je navajena, da veliko plava in običajno tekme dobivamo na način, da ‘mučimo’ nasprotne ekipe, danes pa smo se sami mučili. Od finalne pokalne tekme do danes nismo trenirali, kot bi morali in tu gre iskati vzrok za neodločen izid.«

Gašper Šenica, trener Calcita: »Čestitke Ljubljančanom za dobro igro. Danes smo prišli do pomembne točke, tekma je bila težka od začetka do konca. Obe ekipi sta imeli svoje priložnosti ob koncu tekme, lahko bi zmagala katerakoli ekipa. Rad bi se zahvalil fantom za požrtvovalno igro.«

FOTO: Timotej  Erce

Lestvica člani

#MoštvoKZNPDGPGGRT
1

 AVK Triglav Kranj

550096425415
2

 AVK Branik Maribor

540193613212
3

 VK Ljubljana Slovan

53029048429
4

 Grafist Koper

52034886−386
5

 Calcit Water Polo

51045490−363
6

 VK Ljubljana Slovan 2

50054498−540

Lestice, rezultati in napovedi so tukaj.

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.