Mariborčani napovedali boj za visoka mesta

Vaterpolisti mariborskega Branika so v svoji prvi tekmi letošnjega državnega prvenstva, v prvem krogu so bili prosti, doma premagali Calcit Water Polo s 13:9 (5:2, 3:2, 1:2, 4:3). V prihodnjem krogu, 18. februarja, bodo Mariborčani gostovali v Kranju, Kamničani pa bodo prosti.

Branik Maribor – Calcit Water Polo  13:9 (5:2, 3:2, 1:2, 4:3)

Maribor – Kopališče Pristan, sodnika: Homovec, Carič; delegat: Stariha

Branik Maribor: Jukić, Pajnik, Anzulović, Seljak 2, Globovnik 2, Kačič 2, Pevec 2, Lep, Herzog, Šulek 3, Rajšp 2, Popović, Bauman. Trener: Tomislav Gradski.

Calcit Water Polo: Jeran, Brišnik, Gole, Gledec 1, Lukić, Kordež, Blažević 2, Šenica, Cerar 1, Briški 3, Bergant 2. Trener: Darko Homar.

Na tretjem letošnjem turnirju Alpe Waterpolo lige so Kamničani sredi decembra na Reki premagali Mariborčane s 13:10, toda Branik je bil na tej tekmi v primerjavi s svojo prvo tekmo v letošnjem državnem prvenstvu v precej drugačni postavi. Tako ni bilo hrvaškega vratarja Marina Jukića ter njegovih rojakov Jerka Anzulovića in Nevena Popovića, prav tako ne slovenskih reprezentantov Aljaža Pevca in Mateja Rajšpa, manjkal pa je tudi mladinski reprezentant Jurij Seljak. Vsi omenjeni so bili tokrat v postavi, zato pa so bili Kamničani brez obeh svojih reprezentantov, vratarja Gašperja Žurbija in Martina Steleta.

Mariborčani so odločno vstopili v tekmo s Kamničani in po golu Pevca z igralcem več, v drugi minuti že vodili z 2:0. Prvi gol je po dobri minuti igre dosegel Jurij Seljak. Da gre nanje v letošnji sezoni resno računati, je ob izteku pete minute potrdil Miha Žan Šulek, ki je do prvega odmora še enkrat zatresel kamniško mrežo za 4:1. Za goste sta bila v uvodni četrtini uspešna Blaž Briški in Goran Blažević, izredno pomemben gol za domačo ekipo pa je osem sekund pred koncem prve četrtine dosegel Luka Globovnik.

Ob koncu druge četrtine so mariborski vaterpolisti svojo prednost povečali še za gol. Kamničani so resda prvi zadeli v polno, v 11. minuti je bil uspešen Briški, toda Pevec je dve minuti pozneje dosegel še svoj drugi gol na tekmi. Prav tako s svoji drugim golom je Blažević ob igralcu več Kamničane spet približal na dva gola zaostanka (4:6), toda v zadnji minuti so Mariborčani preko Globovnika in Šuleka svojo prednost podvojili.

Najmanj golov je bilo v tretji četrtini, le trije. Dva od njih so dosegli gostje, oba v prvih dveh minutah igre, ko sta bila iz petih metrov uspešna Aleksander Cerar in Ivan Gledec.  Edini gol za domačine je prispeval Seljak. Ko je v začetku zadnje četrtine Rok Bergant dosegel svoj prvi gol na tekmi, je vse kazalo na napeto in zanimivo nadaljevanje. Toda Tim Kačič in Rajšp sta poskrbela, da ni prišlo do preobrata. Po golu Kačiča za 13:8 je bilo dobre tri minute pred koncem tekme jasno, da bodo Mariborčani osvojili prve tri točke v novi sezoni. Na koncu je Bergant samo še ublažil poraz oslabljene kamniške ekipe.

FOTO: AVK Branik

Lestvica člani

#MoštvoKZNPDGPGGRT
1-prva skupina

 AVK Triglav Kranj

550096425415
2-prva skupina

 AVK Branik Maribor

6501108753315
3-prva skupina

 VK Ljubljana Slovan

630310463419
1-druga skupina

 Grafist Koper

740376112−3612
2-druga skupina

 Calcit Water Polo

720573109−366
3-druga skupina

 VK Ljubljana Slovan 2

700751106−550
Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.