Stoodstotna le še Novi Beograd in Primorje

Od četrtka do sobote sta potekala tretja turnirja Premier regionalne lige, od petka do nedelje pa tretja turnirja lige A1. Po osmih tekmah v tekmovanju je v zgornjem rangu tekmovanja brez praske Novi Beograd, v spodnjem pa Primorje, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Jaša Kadivec.

Moštva v Premier ligi so se merila v Šibeniku in Šabcu, nove tri zmage pa je zabeležil Novi Beograd, ki je med drugim ugnal tudi drugo popolno moštvo pred turnirjem, Radnički. Kragujevčani so, po prvem porazu in nato še enem remiju, predali tudi drugo mesto, ki a sedaj zaseda dubrovniški Jug. Četrto mesto, ki še vodi na zaključni turnir pa zaenkrat drži še četrto moštvo, poleg prej omenjenih treh, ki nastopa v ligi prvakov, splitski Jadran. Nekaj možnosti za uvrstitev na zaključno dejanje lige imata še Mladost iz Zagreba in Crvena zvezda. Bolj kot ne je jasno, da se bo od elite poslovil kotorski Primorac, preostalih pet moštev v ligi pa ločijo le štiri točke, tako da bo boj za neposreden obstanek še napet. Predzadnje moštvo namreč odhaja v dodatne kvalifikacije.

Moštva spodnjega doma regionalne lige pa so tokrat nastopala v Valjevu in Splitu. Nove tri komplete točk je vknjižilo Primorje, pri katerem se je tokrat strelsko izkazal tudi Kadivec. V treh tekmah je skupno zabil pet golov. Za ovratnik Rečanom diha Valis, ki mu je enkrat spodrsnilo na prejšnjem turnirju, a z zmago na medsebojnem srečanju bi se lahko zavihtel na vrh in neposredno v višji rang. Drugouvrščeno moštvo pa bo nastopilo v razigravanju s predzadnjim v Premier ligi. Teorija za prvi mesti v igri drži še Vojvodino, Budvo in NBG Vukove, a najverjetneje bosta tam ostali prej omenjeni moštvi. Valis namreč preostalim beži za pet, Primorje pa za osem točk.

Pred vsemi moštvi so še tri tekme na zadnjih turnirjih rednega dela, ki bodo dale tudi končno lestvico lige A1 in pare finalnega turnirja v Premier ligi. Vse rezultate in statistiko pa najdete na: https://rwp-league.com/

FOTO: VK Primorje EB

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.