V nedeljo spet derbi med AVK Triglavom in Ljubljano Slovanom

S tekmo med domačim AVK Triglavom in Tržačani se bo v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju po skoraj dveh mesecih premora s četrtim turnirjem nadaljevala Alpe Waterpolo liga. Na dozdajšnjih treh so imeli največ uspeha ljubljanski in kranjski vaterpolisti, ki so edini še brez poraza in so najbližje uvrstitvi na zaključni turnir, v dobrem položaju pa je tudi kamniški Calcit Water Polo, ki je na tretjem mestu. Za preostalo prosto mesto so še štirje kandidati.

Vaterpolisti AVK Triglava so v AWL v petih tekmah prav tolikokrat zmagali, tako da za zanesljivo uvrstitev na zaključni turnir potrebujejo le še eno zmago. Do nje bodo skušali priti že v prvi tekmi turnirja, ko bodo igrali s Tržačani, ki so pri štirih točkah, medtem ko bo o prvem mestu na lestvici odločala nedeljska tekma z Ljubljano Slovanom, ki bo na sporedu že ob 10.30. V zadnji tekmi turnirja bodo Kranjčani igrali še z ekipo WBV Graz.

»Za zdaj smo v AWL neporaženi in namen celotne ekipe je, da tako tudi ostane. Naredili bomo vse, da dobimo vse tri tekme v našem bazenu. Zagotovo bo težje proti Ljubljančanom, s katerimi smo v tej sezoni dvakrat že igrali, zadnjo medsebojno tekmo smo sicer izgubili, vendar nismo bili v polni zasedbi. To seveda ne pomeni, da Ljubljančani niso zasluženo zmagali, v vsakem primeru pa se bomo v nedeljo maksimalno potrudili, da jih premagamo. V veliko pomoč nam bo vrnitev Jureta Betona v naša vrata, saj smo z njim bolj zanesljivi v obrambi, kjer pa bomo morali predvsem igralci pokazati več,« je pred turnirjem dejal Dejan Gostić, vaterpolist aktualnih slovenskih državnih prvakov.

Tekmo več so do zdaj odigrali Ljubljančani, zato imajo tudi zmago več. Že s sobotno zmago proti WBV Grazu bi si dokončno zagotovili uvrstitev na zaključni turnir.

»Liga AWL je vsekakor dobrodošla, da ne igramo le slovenske lige, kajti na ta način se spoznavamo tudi z drugimi načini igranja in pridobivamo nove izkušnje. Drugačna je tudi priprava na ekipe, ki jih ne poznamo, kot na tiste, s katerimi se ves čas srečujemo. Dejstvo je, da bomo v soboto v vlogi favoritov, vendar to ne pomeni, da bo zmaga prišla sama od sebe. Na roke nam ravno ne gre, da bomo z Gradčani igrali v soboto zvečer, že v nedeljo dopoldne pa nas čaka tekma s Kranjčani. Ampak nič zato, na voljo imamo dovolj kakovostnih igralcev, tako da lahko pričakujem izenačeno tekmo, zmaga pa naj boljši,« se novega obračuna s Kranjčani veseli Vukašin Stefanović, lani najboljši strelec slovenske lige, ki je priznal, da bi, če bi se dalo, zamenjal nedavno zmago v državnem prvenstvu za tisto v finalu pokala, v katerem je slavil AVK Triglav.

Zelo blizu uvrstitvi na zaključni turnir je tudi Calcit Water Polo, ki je do zdaj štirikrat zmagal, praznih rok pa je ostal le proti Ljubljančanom in Kranjčanom. Prav tako jih je v drugem krogu državnega prvenstva doma premagal Branik Maribor.

»Poznalo se nam je, da nismo imeli menjav, zato je bila ob koncu tekme prisotna utrujenost, kar so Mariborčani izkoristili. Potrdilo se je, da bo letos državno prvenstvo zelo izenačeno, kar je samo dobro, dobrodošle pa so tudi tekme v alpski ligi,« je o tekmi v Mariboru dejal Luka Sokler, ki se bo po dolgih mesecih odsotnosti v Kranju spet pridružil vaterpolistom Calcit Water Pola. Prav pred začetkom finala končnice lanskega DP je moral zaradi zdravstvenih težav za nekaj časa prekiniti svojo vaterpolsko kariero. V soboto bo proti Grafist Kopru po daljšem času spet zaigral, v nedeljo, že ob 9. uri, pa Kamničane čaka še tekma s Tirolom iz Innsbrucka.

»Veliko težje je gledati tekme, kot igrati, še zlasti, ko vidiš, da tvoja ekipa nima dovolj igralcev, zato se že veselim svoje vrnitve v bazen. Obe tekmi v Kranju bosta negotovi, kajti Kopra, čeprav mu v do zdaj v AWL ni šlo vse po načrtih, ne smeš nikoli podcenjevati, kajti nikoli ne veš, v kakšni zasedbi bo igral. Tudi nedeljska tekma z Avstrijci ne bo lahka, saj bomo igrali že zjutraj in ne spomnim se, kdaj smo igrali tako zgodaj. Toda tudi za Avstrijce bo isto. V vsakem primeru potrebujemo dve zmagi, da si zagotovimo uvrstitev na zaključni turnir,« je dejal Sokler.

Z nestrpnostjo na turnir v Kranju čakajo tudi mariborski vaterpolisti, ki so državno prvenstvo začeli z zmago proti Kamničanom, v AWL pa so po dveh porazih na turnirju na Reki vse bolj oddaljeni od četrtega mesta, ki še vodi na zaključni turnir.

»Še sam ne vem, kdaj smo državno prvenstvo začeli z zmago? Morda vse od naslova državnih prvakov naprej. Tekma proti Kamničanom ni bila ravno blesteča, je pa res, da tudi oni niso bili v polni zasedbi. Ampak kakorkoli že, lepo je bilo zmagati, je pa v naši igri veliko prostora za napredovanje,« se je zmage Branik Maribora v državnem prvenstvu dotaknil Miha Žan Šulek, ki je bil na tej tekmi s tremi goli najboljši strelec svoje ekipe.

V Kranju bodo Mariborčani v soboto igrali z Opatijo, neposrednim konkurentom za uvrstitev na zaključni turnir, in v nedeljo še s Koprčani.

»Teoretično še imamo možnosti za uvrstitev na zaključni turnir. Dobiti moramo vse tri preostale tekme rednega dela tekmovanja in ob tem upati, da nam bodo šli na roke še nekateri drugi rezultati. Toda tudi če nam ne uspe, nič hudega. Vse te tekme nam bodo prišle prav, da se še bolj uigramo pred nadaljevanjem državnega prvenstva. Dejstvo je, da je Opatija dobra ekipa, ki je tudi plavalno dobro pripravljena, tako da nas čaka težka tekma. Čeprav Koprčanom v ligi AWL ni šlo vse po načrtih, bodo zagotovo naredili vse, da se prikažejo v čim boljši luči, zato nam zmaga ne bo podarjena,« pa se je Šulek dotaknil še turnirja v Kranju.

Najdlje so od slovenskih ekip v ligi AWL brez uradnih tekem vaterpolisti Grafist Kopra, ki so do svoje edine zmage v tem tekmovanju prišli na turnirju na Reki, ko so premagali Tržačane. Možnosti za uvrstitev na zaključni turnir torej nimajo več, kar pa ne pomeni, da bosta sobotna tekma s Kamničani in nedeljska z Mariborčani zanje nepomembni.

»Vse od turnirja na Reki smo skušali čim več trenirati, igrali pa smo tudi nekaj trening tekem s Triestino. Žal imamo še naprej težave s poškodbami, tako da niti ne vemo, v kakšni zasedbi bomo v Kranju sploh lahko igrali. V državnem prvenstvu smo se že po nekaj odigranih tekmah lahko prepričali, da lahko vsakdo premaga vsakogar, zato bomo v Kranju skušali čim bolje spoznati obe ekipi, s katerima bomo igrali tudi v nadaljevanju sezone. Ker pa vemo, da so za dvigovanje samozavesti najboljše zmage, bomo obe tekmi skušali tudi dobiti,« pa napoveduje Marino Cetin, trener vaterpolistov Grafist Kopra.

Spored turnirja v Kranju

Sobota, 28. januar: AVK Triglav – Pallanuoto Trieste (14.30), Calcit Water Polo – Grafist Koper (16.00), WBC Tirol – ASV Wien (17.30), Opatija – Branik Maribor (19.00), WBV Graz – Ljubljana Slovan (20.30).

Nedelja, 29. januar: WBC Tirol – Calcit Water Polo (9.00), AVK Triglav – Ljubljana Slovan (10.30), Pallanuoto Trieste – ASV Wien (12.00), Opatija – WBC Tirol (13.30), Grafist Koper – Branik Maribor (15.00), AVK Triglav – WBV Graz (16.30).

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.