Ljubljančani bodo redni del AWL končali na prvem mestu

Čeprav je do konca rednega dela Alpe Waterpolo lige še en turnir, ki bo od 26. februarja v Kopru, so si vaterpolisti Ljubljane Slovana z zmago proti AVK Triglavu z 9:8 praktično že zagotovili prvo mesto pred zaključnim turnirjem. Prav derbi med njimi in Kranjčani je bil tudi vrhunec drugega dne turnirja v Kranju, ki je postregel s še enim slovenskim obračunom, v katerem je Branik Maribor s 13:8 premagal Grafist Koper. V prvi tekmi nedeljskega programa je Calcit Water Polo visoko premagal Tirol, Dunajčani so bili boljši od Tržačanov, Opatija je premagala Tirol, Kranjčani pa so v svoji drugi nedeljski tekmi in zadnji na turnirju, premagali  WBV Graz.

WBC Tirol – Calcit Water Polo 8:17 (2:2, 2:5, 1:4, 3:6)

Strelci: Tamas Adam 1, Zoltan Adam 1, Johannes Gratzl 3, Philipp Perisutti 3; Martin Stele 3, Luka Sokler 1, Ivan Gledec 2, Tilen Leskovec 2, David Lukić 1, Goran Blažević 1, Sebastijan Novak 1, Aleksander Cerar 5, Rok Bergant 1.

Kamničani, ki so si z včerajšnjo zmago proti Koprčanom že zagotovili nastop na zaključnem turnirju, so proti ekipi iz Innsbrucka v drugi polovici druge četrtine le prišli do nekoliko večje prednosti. Povratnik v njihovo ekipo, Luka Sokler, je Kamničane popeljal do vodstva s 6:3, dokončno pa je bila tekma odločena po golu Aleksandra Cerarja in kamniškem vodstvu z 11:5. Zadnja četrtina je bila le še formalnost, razigral se je Cerar, ki je bil s petimi goli tudi najboljši strelec tekme.

»Svoj cilj na turnirju v Kranju smo dosegli. Z dvema zmagama smo se uvrstili na zaključni turnir. Tekma s Tirolom je bila nervozna, na trenutke tudi groba, ampak nekako so se fantje zbrali in tekmo mirno pripeljali do konca,« je po zmagi dejal Gašper Šenica, trener kamniških vaterpolistov.

AVK Triglav – Ljubljana Slovan  8:9 (3:2, 2:1, 1:2, 2:4)

Strelci: Andraž Pušavec 1, Nikola Rajlić 1, Marko Gostić 1, Juš Vončina 1, Jan Justin 4; Vukašin Stefanović 3, Enej Potočnik 2, Branko Kirasič 1, Igor Cuomo 1, Martin Puš 1, Miha Petrovčič 1.

V že tretjem medsebojnem obračunu v letošnji sezoni so Ljubljančani še drugič zaporedoma premagali Kranjčane. Prvič pred dobrimi 14 dnevi, ko so v tekmi državnega prvenstva doma zmagali s 13:8, vendar so bili na tej tekmi kranjski vaterpolisti brez svojega prvega vratarja Jureta Betona, manjkala pa sta tudi Matic Rahne in Aljaž Troppan. Medtem, ko se je Beton vrnil med vratnici, sta Rahne in Troppan še naprej odsotna, vendar tudi Ljubljančani niso nastopili z vsemi najboljšimi. Tako med drugim ni bilo Luke Gligorijevića, ki ni igral niti v finalu pokala Slovenije, ko so z 10:9 zmagali Kranjčani.

V še eni izenačeni in napeti tekmi, v katerih sta se izkazala oba vratarja, Beton v domačih vratih in Roko Lazić v gostujočih, je do odločitve prišlo v zadnji četrtini. Na polovici tekme je bila v boljšem položaju kranjska ekipa, ki je z golom Vončine na drugi odmor odšla s prednostjo dveh golov. Tudi v tretji četrtini so Kranjčani po golu Marka Gostića še vodili z dvema goloma prednosti (6:4), vendar je Stefanović z uspešno izvedeno petmetrovko svojo ekipo približal na gol zaostanka. V začetku zadnje četrtine je ljubljanski kapetan Martin Puš izenačil na 6:6, v vratih je bil nepremagljiv Lazić, v napadu pa so Miha Petrovčič, Igor Cuomo in Enej Potočnik, ki je v polno zadel minuto in 42 sekund pred koncem tekme, Ljubljančani zagotovili visoko prednost. Kranjčani so z goloma Justina svoj zaostanek sicer znižali, za popoln preobrat in vsaj točko pa jim je zmanjkalo časa.

»Čestitam fantom za dobro igro od prve do zadnje sekunde. Bila je trda tekma, z veliko plavanja, kar smo tudi pričakovali. V tretji četrtini smo nekoliko spremenili obrambo in z njo zaustavili njihove najbolj nevarne strelce. Na žalost smo v zadnjih treh minutah po nepotrebnem prejeli dva gola, vendar na žalost nisem več imel na voljo time-outa. Ampak ne glede na to si tako Kranjčani kot moji igralci zaslužijo čestitke za res dobro predstavo,« je bil po zmagi svoje ekipe zadovoljen Jure Škof, trener Ljubljane Slovana.

»Najprej čestitke Ljubljančanom za zasluženo zmago. Do polovice tekme smo imeli vse pod kontrolo, toda takšne tekme, kot je bila današnja, so tekme trenutkov. Skratka, ko smo imeli priložnost, da bi nasprotniku pobegnili, tega nismo storili in potem se je tekma obrnila v korist Ljubljane Slovana,« pa je tekmo komentiral Krištof Štromajer, trener AVK Triglava.

Pallanuoto Trieste – ASV Wien  5:7 (0:2, 1:2, 1:2, 3:1)

Strelci: Miloš Janković 1, Riccardo Liprandi 1, Giorgio Medici 2, Davide Ranu’ 1; Robert Mratanović 3, Adam Mitruk 2, Daniel Bors 1, Marko Vukšić 1.

Tržačani so že nekaj časa brez možnosti, da bi se uvrstili na zaključni turnir, na drugi strani so imeli Dunajčani še nekaj možnosti, če bi Opatija v naslednji tekmi kranjskega turnirja ostala praznih rok proti Tirolu. Temu primerno so Dunajčani tudi vstopili v tekmo, v kateri so v zadnjo četrtino vstopili s prednostjo štirih golov. V zadnji četrtini so Tržačani prepolovili svoj zaostanek, kaj več pa jim ni uspelo.

Opatija – WBC Tirol  15:10 (4:3, 2:0, 5:3, 4:4)

Strelci: Bruno Smokvina 1, Toni Smokvina 1, Marko Blažić 3, Marko Kaluđerović 2, Sven Augusti 2, Ian Petrić 6; Bence Varro 1, Tamas Adam 1, Christophe Koroknai 1, Zoltan Adam 5, Philipp Perisutti 1, Keno Benedetto 1.

Ker so Dunajčani premagali Tržačane, so vaterpolisti Opatije še toliko bolj odločno vstopili v tekmo, kajti z zmago bi si pred zadnjim turnirjem že lahko zagotovili nastop na zaključnem turnirju. Proti zadnjeuvrščenemu Tirolu, ki je že zjutraj igral s Kamničani, so morali vložiti veliko napora, da so strli njegov odpor, čeprav so vodili skozi vso tekmo. Dokončno so odpor Tirolcev strli šele ob koncu tretje četrtine, ko so z golom Iana Petrića, najboljšega strelca tekme, na zadnji odmor odšli s prednostjo petih golov. Zadnja četrtina je bila tako le še formalnost.

Grafist Koper – Branik Maribor  8:13 (3:3, 2:3, 2:5, 1:2)

Strelci: Milisav Janošević 2, Matej Nastran 1, Miha Šantak 2, Stefan Sajko 2, Milan Jačimović 1; Jerko Anzulović 1, Tim Kačič 4, Aljaž Pevec 2, Miha Žan Šulek 3, Matej Rajšp 2, Neven Popović 1.

Prvi letošnji medsebojni obračun med koprskimi in mariborskimi vaterpolisti je pripadel slednjim, ki pa so navkljub zmagi že z včerajšnjim porazom proti Opatiji ostali brez možnosti za uvrstitev na zaključni turnir. Že pred kranjskim turnirjem pa so bili brez nje Koprčani, ki so v soboto namučili Kamničane. Tudi proti Mariborčanom jim je do polovice tretje četrtine še kazalo dobro, saj so z golom Milana Jačimovića vodili še s 7:6. Toda v nadaljevanju jim je, podobno kot v soboto, zmanjkalo moči, kar so Mariborčani izkoristili in do konca četrtine dosegli kar pet golov. Zadnjega tri sekunde pred zadnjim odmorom je prispeval Tim Kačič. V zadnji četrtini so mariborski vaterpolisti samo potrdili svojo tretjo zmago v AWL.

»Do polovice tekme je bilo izenačeno, odločilna pa je bila tretja četrtina, ko smo pobegnili Koprčanom za tri, štiri gole. Mislim, da se je tu tekma prelomila, tako da zadovoljni zapuščamo Kranj,« je po tekmi dejal Tim Kačič, mladi mariborski vaterpolist, ki je bil s štirimi goli tudi najboljši strelec tekme.

»V tekmo smo dobro vstopili, bili več kot polovico tekme enakovredni Mariborčanom, toda na žalost smo, tako kot v soboto, v drugem polčasu popustili. Pozna se nam, da nimamo širokega izbora igralcev. Toda tekme v Kranju za nas rezultatsko niti niso bile tako pomembne, kajti vse svoje misli smo že pred časom usmerili v državno prvenstvo,« pa so bile besede Stefana Sajka, vaterpolista Grafist Kopra.

AVK Triglav – WBV Graz  17:10 (4:3, 3:2, 4:3, 6:2)

Strelci: Jaša Lah 2, Dejan Gostić 1, Nikola Rajlić 1, Marko Gostić 1, Juš Vončina 3, Jan Justin 2, Aleksander Paunović 4, Nace Štromajer 3; Tobias Lang 7, Karoly Szavai 3.

V zadnji tekmi kranjskega turnirja so domači vaterpolisti po pričakovanjih, čeprav so dopoldne imeli naporno tekmo z Ljubljančani, prišli do zmage. Kranjčani so odpor gostov iz Gradca zlomili v zadnji četrtini. V gostujoči ekipi se je s kar sedmimi goli izkazal Tobias Lang, drugi strelec v ekipi pa je bil Karoly Szavai s tremi goli. V domači ekipi, v kateri je bil prvi vratar tokrat Nejc Osel, saj se je Jure Beton, ki je bil tudi trikrat izključen, preizkusil kot igralec,  je bil najbolj učinkovit Aleksander Paunović s štirimi zadetki, tri pa sta dodala Juš Vončina in 15-letni Nace Štromajer.

»Ker tekme nismo začeli, kot smo se dogovorili, je bila dolgo izenačena. Morali bi močnejše začeli in bi hitreje prišli do razlike. Ampak nič zato, do zmage smo prišli v zadnji četrtini. Boljši del ekipe je bila obramba, v napadu pa bi lahko bili še bolj učinkoviti,« je po tekmi dejal Nace Štromajer.

FOTO: Tit Košir

#TeamAGEGMWDLHGOGDIFTOT
1

 VK Opatija LRH

2003101000145905530
2

 HAVK Mladost

200710802156787824
3

 AVK Triglav Kranj

200210802154847024
4

 ASV Wien

200110703143974621
5

 Pallanuoto Trieste

2006106041421113118
6

 VK Ljubljana Slovan

2001105051581035515
7

 AVK Branik Maribor

2002105051461202615
8

 VK Borac Banja Luka

20031020877145−686
9

 VD Grafist Koper

19901020886158−726
10

 Calcit Water Polo

20011010993187−943
11

 VK Ljubljana Slovan 2

20061010977204−1273
Miha Štamcar
Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.