Državni prvaki do visoke zmage

V zaostali tekmi prvega kroga državnega prvenstva so vaterpolisti AVK Triglava v svojem bazenu premagali Grafist Koper s 15:5. Kranjčani bodo v prihodnjem krogu, 18. februarja, spet igrali doma, njihov nasprotnik bo Branik Maribor, Koprčani pa bodo gostili vodilno Ljubljano Slovan.

AVK Triglav – Grafist Koper 15:5 (4:1, 6:2, 1:2, 4:0)

Kranj – POB Kranj, sodnika Suhadolnik, Mihelčič; delegat: Čadež.

AVK Triglav: Beton, Popović 1, Rajlić 1, Cvijanović Tepina, Lah 1, D. Gostić, Pušavec, M. Gostić 1, Vončina 2, Justin 4, Paunović 3, Verbič 2, Osel. Trener: Krištof Štromajer.

Grafist Koper: Deković, Janošević 1, Krivičić 1, Fičur, Nastran, Giorgi 1, Lončarevič, Turković 1, Šantak, Sajko 1, Šulić, Parovel. Trener: Marino Cetin.

Vse tri letošnje medsebojne tekme med kranjskimi in koprskimi vaterpolisti, dve v polfinalu pokala Slovenije in prva v Alpe Waterpolo ligi, so pripadle aktualnim državnim prvakom, ki so bili favoriti tudi v zaostali tekmi prvega kroga državnega prvenstva. Vlogo favorita so upravičili že v prvi četrtini, na polovici tekme pa je bilo tudi že bolj ali manj jasno, komu bodo pripadle vse tri točke.

Tekma se je sicer za Koprčane začela na najboljši možni način, golom njihove zadnje okrepitve, Amela Turkovića, toda že v naslednjem napadu je Jan Justin izid izenačil, ko so imeli domačini igralca več. V protinapadu je Aleksander Paunović Kranjčane popeljal do vodstva, ki ga niso več izpustili iz rok. Do konca četrtine je Justin dosegel še svoj drugi gol, minuto pred prvim odmorom pa je v polno zadel še Benjamin Popović.

Največ golov je bilo v drugi četrtini, ko so za Kranjčane v polno zadeli Justin, Juš Vončina dvakrat, Urban Verbič, Jaša Lah in Paunović, za Koprčane pa Milisav Janošević in 19 sekund pred koncem prvega polčasa Stefano Giorgi. V tretji četrtini sta se obe ekipi izkazali v obrambi, pripadla pa je gostom, ki pa so v zadnjo četrtino vseeno vstopili z zaostankom šestih golov (5:11). V njej so spet prevladovali kranjski vaterpolisti, ki so prišli do svoje prve zmage v letošnjem državnem prvenstvu.

Lestvica člani

#MoštvoKZNPDGPGGRT
1-prva skupina

 AVK Triglav Kranj

6600106495718
2-prva skupina

 AVK Branik Maribor

7502115853015
3-prva skupina

 VK Ljubljana Slovan

630310463419
1-druga skupina

 Grafist Koper

740376112−3612
2-druga skupina

 Calcit Water Polo

720573109−366
3-druga skupina

 VK Ljubljana Slovan 2

700766122−560

FOTO: AVK Triglav Kranj

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.