Dvojna pokalna krona za Olympiacos

V Grčiji so včeraj okronali pokalne prvake. Tako v moški, kot v ženski konkurenci so se veselili rdeče-beli iz Pireja. Moška ekipa je v finalu s 14:4 ugnala Panathinaikos, ženska pa z 11:6 Vouliagmeni.

Pri moških je Olympiacos osvojil že 24. pokalno lovoriko. Od leta 2000 dalje so vaterpolisti iz Pireja le trikrat ostali brez tega naslova. Zeleno-beli iz Aten so se v finalu tekmecu dostojno upirali le v prvi četrtini, ki se je končala z 1:1, nato pa so vaterpolisti Olympiacosa v naslednjih treh upravičili vlogo favorita. Že prej so rdeče-beli v polfinalu izločili tudi glavnega tekmeca za lovoriko, drugega grškega predstavnika v ligi prvakov, Vouliagmeni.

Panathinaikos : Olympiacos 4:14 (1:1, 1:5, 1:4, 1:4)
Panathinaikos: Tottis 1, Sgouridis 1, Hatzigoulas 1, Albertis 1.
Olympiacos: Genidounias 3, Mourikis 3, Fountoulis 2, Dimos 1, Bušlje 1, Kolomvos 1, Filipović 1, Papanastasiou 1, Liantziris 1.

Tudi pri ženskah so se naslova veselili v Pireju. Tu sta se v finalu srečali najboljši grški ekipi, zgodba pa je bila podobna kot v moškem finalu. Tudi tu so vaterpolistke iz Pireja počasi večale prednost in na koncu slavile s plus pet. To je peta lovorika za ta klub, eno ima tudi Vouliagmeni.

Vouliagmeni : Olympiacos 6:11 (1:2, 2:4, 2:4, 1:1)
Vouliagmeni: Ridge 3, Elliniadi 2, Giannopoulou 1.
Olympiacos:  Xenaki 3, E. Plevritou 2, V. Plevritou 2, K. Christmas 2, Chydirioti 1, M. Plevritou 1.

FOTO: Koe

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.